تزیین برنج با زعفران و زرشک بسیار ساده و جذاب
لباس کردی کرمانشاهی + زیباترین لباس های کردی کرمانشاهی پاییز امسال
لباس کردی کرمانشاهی لباس کردی کرمانشاهی + زیباترین لباس های کردی کرمانشاهی پاییز امسال همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. لباس های محلی کردی بخشی از …
مدل مانتو جلو باز ابروبادی تابستانه خنک شیک و زیبا
مدل مانتو جلو باز ابروبادی مدل مانتو جلو باز ابروبادی تابستانه خنک شیک و زیبا همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. مدل مانتو ابروبادی یکی از …
مدل مو مجلسی مردانه بسیار جذاب برای استایل های خاص
مدل مو مجلسی مردانه مدل مو مجلسی مردانه بسیار جذاب برای استایل های خاص همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. امروزه آقایان نیز مانند خانمها به …
تزیین برنج با زعفران
تزیین برنج با زعفران و زرشک بسیار ساده و جذاب همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
داشتن یک سفره با غذاهای خوش رنگ و خوشمزه می تواند میزان سلیقه کدبانوی منزل شما را به نمایش بگذارد، مخصوصا اینکه مهمانانی خاص داشته باشید. همه کدبانوها در چنین مواقعی تلاش می کنند تا با تزئین برنج علاوه براینکه شکل زیبا و خاصی به سفره خود بدهند، سلیقه خود را هم به مهمانان و دیگر اعضا نشان بدهند. بعضی از کدبانوها برای تزئین برنج خود، از زعفران کمک میگیرند. برنج زعفرانی را بارها دیده اید ؛ برنج هایی روی غذاهای خورشتی مانند قیمه وقورمه یا زرشک پلو با مرغ قرار دارد.
دستورالعمل تهیه برنج زعفرانی خیلی راحت میباشد و فقط تنها ماده اضافه ای که مورد نیاز است، زعفران است که آن در هنگام پخت به برنج اضافه می کنید.زعفران گیاه پیازدار میباشد که به عنوان چاشنی و رنگ دهنده غذا بهره میگیرند. زعفران دارای ارزش مواد غذایی بالایی میباشد و ازاین رو خواص بالایی دارد. البته به این نکته دقت کنید که رنگ دهنده های زعفرانی زیادی امروزه وارد بازارشده است که فقط تعدادی از آن ها دارای مجوز بهداشتی هستند و بهتراست که این نوع محصولات در مواقع محدود بودن دسترسی به زعفران، مورد استفاده قرار بگیرد.
برای تهیه برنج زعفرانی به دو روش میتوانید اقدام کنید: – اکثر خانم ها، برنج زعفرونی را برای تزئین بر روی برنج ساده استفاده می کنند و بیشتر مصرف آن در غذاهای خورشتی و زرشک پلو با مرغ میباشد. – در بعضی از مناطق، گل برنج را زعفرانی می کنند که به آن برنج کامل زعفرانی می گویند.
زعفران را می توان در تهیه پلو ساده یا کته و تهیه برنج آبکشی استفاده کرد. روش اول، این است که شما بخواهید تا برنج زعفرونی کامل بپزید.ابتدا براساس تعداد چند پیمانه برنج را با آب ولرم شستشو بدهید و نمک زده و خوب به هم بزنید و اجازه بدهید که برنج به مدت ۲تا۳ ساعت در آب بماند. سطح آب باید ۱تا ۲ بند انگشت از برنج بالاتر باشد به آن استراحت بدهید.
درون یک قابلمه دیگر آب به مقدار دو سوم ریخته و برروی اجاق قرار می دهید تا جوش بیاید. بعد از اینکه جوش آمد، برنج خیس خورده را داخل آن می ریزید. بعد از حدود ده دقیقه که برنج داخل آب خوب پخت و آب موجود در برنج تبخیر شده بود و برنج به مرحله دم کردن رسیده است ، آن را آبکش کنید.
اگر قصد تهیه پلو کته دارید که دیگر نیازی به آبکشی نمیباشد. بعد از اینکه آب کامل تمام شد و قبل از استفاده از دم کنی، زعفران را دم کرده و برروی سطح برنج بریزید. روش دم کردن زعفران هم به این صورت که مقداری از آسیاب شده آن را داخل آبجوش ریخته و بعد یک نعلبکی برروی استکان قرار داده تا دم بکشد.
اگر قصد تهیه برنج آبکش داشته باشید، بعد از اینکه برنج خود را آبکش کردید، زعفران دم کرده را برروی برنج قرار بدهید. دقت کنید که زعفران حتما باید بعد از آبکشی اضافه شود؛ زیرا اگر در هنگام آبکشی اضافه کنید، تمام ماده زعفران همراه آب از بین خواهد رفت و خاصیتی نخواهد داشت.
بعد از اینکه برنج را آبکشی کردید و آن را داخل قابلمه برگردانید که البته بهتر است کف قابلمه را با روغن چرب کرده و از سیب زمینی و نان برای ته دیگ استفاده کنید، زعفران دم کرده را همراه با دیگر چاشنی ها به آن اضافه کنید و اجازه بدهید تا برنج کامل دم بکشد.
اگر هم قصد تهیه برنج زعفرونی کامل نداشته باشید و هدف شما تزئین سطح رویی آن است، زعفران را همراه آب جوش با روغن داغ می ریزیم و بعد از مدتی مقداری از برنج سفید را که قبلا آماده کرده بودید، به آن ها اضافه کنید و خوب بهم می زنید. سپس می توانید از این برنج برای تزئین سطح رویی استفاده کنید.
برای تزئین برنج زعفرانی می توانید از مخلوط ایده های زیر کمک بگیرید: برنج زعفرانی و زرشک (البته می توانید از برنج مخلوط شده با آلبالو هم برای تزئین قسمت های دیگر نیز استفاده کنید.) ، برنج زعفرانی و خلال بادام ، برنج زعفران و خلال پسته ، زعفران برنج و تهدیگ.
تزیین غذا یکی از روش هایی است که معمولا در میهمانی ها و مراسم مختلف برای زیباتر شدن سفره مورد استفاده قرار می گیرد. در این میان، تزیین برنج نیز یکی از هنرهای خانم های کدبانو است که با خلاقیت، زیباترین تزیینات را بر روی برنج انجام می دهند. برای تزیین برنج مجلسی می توان از رنگ ها و مواد زیادی بهره برد، ولی معمولا از زعفران و زرشک برای این منظور استفاده می شود که علاوه بر زیبایی، خواص بی نظیری هم دارند. از نظر طب سنتی، زعفران مسهل برنج است و بهتر است برنج به صورت ساده مصرف نشود.
برای تزیین برنج به صورت قالبی، می توان از قالب های ژلهای که در بازار موجود است استفاده کرد. برای این منظور، برنج زعفرانی و ساده را به صورت لایهای در قالب ریخته و با پشت قاشق کمی فشار دهید تا به شکل قالب درآید. پس از برگرداندن قالب، برنج دو رنگ و زیبایی خواهید داشت که می توانید آن را به دلخواه تزیین کنید.
یکی از موادی که همراه با زعفران برای تزیین پلو استفاده میشود، زرشک است که در کنار هم رنگ زیبایی را ایجاد میکنند. علاوه بر زرشک از خلال بادام و پسته نیز برای این منظور می توان استفاده کرد.
برای تزیین پلو، علاوه بر زعفران میتوان از انواع رنگهای طبیعی مانند آب لبو، آب اسفناج، آب کلم قرمز و … نیز استفاده کرد و ترکیبی از رنگهای زیبا ایجاد نمود.
برای تزیین پلو با زعفران چند راهکار به شما نتیجه بهتری ارائه میدهد زعفران پودر شده را درون یک فنجان ریخته و مقداری آب جوش به آن اضافه کرده تا کم کم دم بکشددر مدل دوم زعفران پودر شده را در فنجان (ظرف حتما باید شیشه ای باشد) ریخته و به آن یخ اضافه کنید و اجازه دهید یخ ها کاملا آب شوند، در این مدل زعفران آماده شده عطر و رنگ بهتری نسبت به روش قبل دارد و باور شما را نسبت به زعفران دم کشیده تغییر میدهد
حال بعد از تهیه زعفران دم کشیده مقداری از پلو پخته شده را زودتر برداشته تا له نشود و با زعفران مخلوط کنید، سپس در یک قالب ریخته و شکل های اصلی یا روی قالب را با برنج های زرد رنگ کامل کنید و بعد برنج های سفید را اضافه و کمی فشرده کنید و در آخر به ظرف مورد نظر منتقل کنید.
زرشک یکی دیگر از موادی است که ابتدا آن را خیس کرده تا نرم شود سپس با کمی روغن آن را سرخ کرده و بر روی برنج یا درون قالب شکل گل به عنوان بخش وسط ریخته و فشرده میکنید و از برنج های زعفرانی شده به عنوان گلبرگ میتوان استفاده کرد.
کلم قرمز برای تهیه رنگ بنفش از آن استفاده میشود ، به این صورت که ابتدا کلم را در آب جوش ریخته و هنگامی آب رنگی شد کلم را برداشته و آب بنفش رنگ را با برنج مخلوط و برای تزیین استفاده کنید