تزیین قیمه بادمجان + حرفه ای ترین روش های تزیین قیمه بادمجان به روش سر آشپز
مدل پیراهن زنانه بلند ساده + با کلاس ترین و خاص ترین مدل های پیراهن زنانه بلند
مدل پیراهن زنانه بلند ساده مدل پیراهن زنانه بلند ساده + با کلاس ترین و خاص ترین مدل های پیراهن زنانه بلند همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان …
مدل ناخن بهاره + زیباترین و خاص ترین مدل ناخن بهاری با دیزاین فوق العاده شیک
مدل ناخن بهاره مدل ناخن بهاره + زیباترین و خاص ترین مدل ناخن بهاری با دیزاین فوق العاده شیک همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. فصل …
تزیین ماهی تکه ای + قشنگ ترین تزیینات روی ماهی تکه ای که تاکنون دیده اید
تزیین ماهی تکه ای تزیین ماهی تکه ای + قشنگ ترین تزیینات روی ماهی تکه ای که تاکنون دیده اید همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. …
تزیین قیمه بادمجان
تزیین قیمه بادمجان + حرفه ای ترین روش های تزیین قیمه بادمجان به روش سر آشپز همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
قیمه بادمجان یکی از غذا های اصیل ایرانی است که بسیار خوشمزه و پر طرفدار است. قیمه بادمجان از دسته غذا های مجلسی به حساب می آید که به دلیل وجود بادمجان طرفداران ویژه ای هم دارد.
خورشت قیمه بادمجان یکی از بهترین و خوشمزه ترین غذاهای معروف ایرانیست که بی شک میتوان گفت دست کمی از محبوبیت خورشت قورمه سبزی ، آلو اسفناج و خورشت بی نظیر فسنجان ندارد. این خورش قیمه تقریبا شبیه به خورش قیمه سیب زمینی است با این تفاوت که به جای سیب زمینی از بادمجان استفاده می شود.
خورشت قیمه بادمجان یکی دیگر از غذاهای سنتی ایرانی است که منشأ اصلی آن شهر اصفهان است. این خورشت به دلیل داشتن بادمجان، گوشت و لپه یک غذای مغذی است که هم مناسب وعدههای غذایی خانوادگی و هم دورهمیها و مهمانیهاست. طرز تهیه خورشت قیمه بادمجان با گوشت تا حد زیادی مشابه پخت خورشت قیمه سیبزمینی است. اگرچه این غذا، نکات مهم و فوتوفنهایی دارد که یاد گرفتن آنها به شما در پخت یک خورشت خوشمزه بسیار کمک خواهد کرد.
برای درست کردن خورش قیمه بادمجان ابتدا باید لپه را پاک کنید و از ۲ ساعت قبل خیس کنید. سپس بادمجانها را پوست بگیرید و برای اینکه تلخی بادمجان ها گرفته شود و هنگام سرخ کردن روغن کمتری مصرف کند باید از ۲ ساعت قبل در آب و نمک غلیظ بخوابانید. بعد از اینکه بادمجانها را از آب خارج کردید باید آن را خشک کنید و برای این کار بهتر است آنها را در صافی بریزید و زیر آفتاب قرار دهید تا زودتر خشک شوند و یا با دستمال آب آن را جذب کنید. سپس بادمجانها را در مقداری روغن سرخ کنید.
پیاز ها را هم نگینی خرد کنید و در کمی روغن با حرارت ملایم تفت دهید تا طلایی رنگ شوند.بعد گوشت های با استخوان را داخل پیاز تفت داده شده اضافه کنید و در کنار پیاز گوشت ها را هم تفت دهید.زردچوبه و فلفل را هم به گوشت ها اضافه کنید تا در هنگام تفت دادن عطر آن بلند شود.سپس لپه های خیس خورده شده را داخل قابلمه میریزیم و برای اینکه لپه ها هنگام پخت وا نروند آنها را هم کمی با بقیه مواد تفت میدهیم.در این مرحله ۱ قاشق رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید تا کمی تفت بخورد و خوشرنگ تر شود.
به مقدار کافی آب داخل قابلمه بریزید و منتظر باشید تا آب به جوش بیاید.در این فاصله ۵ عدد از گوجه فرنگی ها را هم رنده کنید و داخل قابلمه بریزد و وقتی آب خورش به جوش آمد حرارت شعله را کم کنید تا همه مواد کنار هم به آرامی بپزند.
وقتی گوشت و لپه کاملا پخت نمک را اضافه کنید و در ۳۰ دقیقه آخر پخت خورشت زمانی که هنوز خورشت آبدار است بادمجان های سرخ شده و بقیه گوجه را که به دو نیم تقسیم کردیم به همراه دارچین و آبغوره وارد خورش میکنیم تا همه مواد کنار هم ترکیب شوند و خورشت لعاب دار شود. فقط باید دقت کنید از این زمان بیشتر نشود چون بادمجان ها در داخل خورش له میشود.
اگر هم دوست ندارید خورشت غلیظ شود میتوانید بادمجانهای سرخ شده را به همراه گوجه فرنگی و کمی نمک ، فلفل و زردچوبه در یک ظرف دیگر جداگانه با مقداری آب بپزید و هنگام سرو روی هم بریزید. خورشت قیمه بادمجان فوقالعاده لذیذ است که میتوانید با برنج سفید تزیین شده با زعفران نوش جان کنید.
بهتر است لپههای خورش قیمه بادمجان را به طور جداگانه بپزیم. دلیل اول برای این کار این است که بوی خامی لپه گرفته شده و روی طعم غذا اثر منفی نگذارد. دلیل بعدی نیز این است که روی لپه در حین پخت، مقدار زیادی کف تشکیل میشود که بر عطر و رنگ غذا اثر منفی دارد. از طرفی لپهها انواع مختلفی دارند و زمان پخت آنها متفاوت است، برای همین بهتر است جداگانه پخته شوند تا لپهها در غذا له نشوند. برای این کار، ابتدا آب لپههایی را که از قبل خیس کردهایم دور میریزیم. سپس لپههای خیس خورده را درون یک قابلمه کوچک با مقداری آب، نمک و قدری روغن میپزیم.
بعد از اینکه لپه و گوشت کمی با هم پختند، میتوانیم چاشنیهای غذا شامل نمک و لیمو عمانی را به آن اضافه کنیم. فراموش نکنید بهتر است لیمو عمانیها را حداقل نیم ساعت قبل از مصرف درون آب جوش قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود. برای داشتن عطر بهتر میتوانید یک چوب دارچین نیز داخل خورشت قرار دهید تا علاوه بر خواص دارچین از عطر بینظیر آن نیز در غذا بهره ببرید. بهتر است از پودر دارچین استفاده نشود چرا که استفاده از پودر، موجب تیرهشدن رنگ خورشت میشود. به جای استفاده از لیمو عمانی میتوان از گرد لیمو یا آبغوره هم استفاده کرد. استفاده از دو قاشق غذاخوری زعفران دمکرده هم عطر وطعم فوقالعادهای به این غذا خواهد داد. بعد از اضافهشدن چاشنیها، مجددا در قابلمه را گذاشته و اجازه بدهید مواد با هم بپزند.
برای داشتن یک خورشت قیمه بادمجان خوشمزه، اول از همه انتخاب مواد اولیه سالم و بعد از آن چاشنیها، نقش تعیینکنندهای در طعم غذا دارند. برای همین سعی کنید تلخی بادمجانها حتما گرفته شده باشد و برای چاشنی ترش غذا میتوانید علاوه بر مواردی که به آنها اشاره شد، از غوره نیز استفاده کنید.
انتخاب زودپز به عنوان ظرف پخت تاثیر چندانی در مراحل طرز پخت این غذا ندارد و فقط روند پخت گوشت را تسریع میکند. اما نکته مهم در استفاده از زودپز این است که باید مراقب باشید لپهها و بادمجان در خورشت له نشوند و وا نروند.
گوشتی که برای تهیه این خورش مورد استفاده قرار می گیرد، گوشت خورشی است که یا از گوشت گوساله تهیه می شود که بهتر است مغز ران باشد یا گوشت گوسفند که در این صورت گوشت سردست را به شما توصیه می کنم.
علاوه بر رب گوجه یک یا دو عدد گوجه را به چهار قسمت تقسیم کنیم و وقتی بادمجان ها را به خورشت اضافه کردید، گوجه ها روی خورشت بچینید. طعم گوجه تازه موجب خوشمزه شدن خورشت قیمه بادمجان می شود و با وقتی که تنها از رب گوجه استفاده می کنی کاملاً متفاوت است.
بهتر است برای تهیه این خورشت بادمجان ها قلمی باشند و به شکل کامل سرخ شوند. می توانید به جای پودر دارچین ۱ تکه چوب دارچین را از ابتدای پخت گوشت داخل خورشت بیندازید. از چند عدد گوجه حلقه شده و تفت خورده هم می توانید برای تزیین خورشت استفاده کنید.
بعد از اضافه کردن بادمجان ۳۰ دقیقه صبر کنید تا بادمجان و گوجه خوب جا بیفتد و کاملاً نرم شوند. اگر گوشت لقمه ای بزرگ استفاده کنید شکل خورشتتون بهتر می شود و چون طعم گوشت بیشتر حس میشود، خورشت تان را خوشمزه تر میکند.
ظرف مناسب پخت این غذا، قابلمه مسی است و بهتر است خورش آماده شده را در ظرف سفالی و به رنگ فیروزه ای سرو کرد تا به این ترتیب غذا ظاهری زیبا پیدا کند.
صبر کنید تا خورش حسابی جا بیفتد و غلیظ شود. در ۱۵ دقیقه نهایی پخت دارچین، زعفران و بادمجانها را به خورشت اضافه کنید. درنهایت قیمه بادمجان را در ظرف مورد نظرتان بریزید و همراه با برنج چلو آبکش و سالاد شیرازی میل کنید.