تزیین قیمه با سیب زمینی بسیار زیبا و ساده مناسب مهمانی و نذری
مدل لباس محلی شیرازی + زیباترین مدل های لباس محلی شیراز را اینجا ببینید
مدل لباس محلی شیرازی مدل لباس محلی شیرازی + زیباترین مدل های لباس محلی شیراز را اینجا ببینید همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. استان فارس …
تزیین برنج ساده + زیباترین و قشنگ ترین ایده ها برای تزیین برنج با زعفران و خلال پسته
تزیین برنج ساده تزیین برنج ساده + زیباترین و قشنگ ترین ایده ها برای تزیین برنج با زعفران و خلال پسته همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار …
مدل بلوز شلوار دخترانه دوختنی شیک و مد سال
مدل بلوز شلوار دخترانه دوختنی مدل بلوز شلوار دخترانه دوختنی شیک و مد سال همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. خیلی از دختر خانم ها بیشتر …
تزیین قیمه
تزیین قیمه با سیب زمینی بسیار زیبا و ساده مناسب مهمانی و نذری همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
خورشت قیمه غذایی محبوب و پرطرفدار که یکی از گزینه های انتخابی برای مهمان ها، دورهمی ها و یا حتی وعده های غذایی ناهار و شام در یک روز به یاد مادنی برای خانواده به شمار می رود؛ قطعا تجربه طبخ خورشت قیمه یکی از خاطره انگیزترین خاطره های آشپزی شما بوده است .
خورش قیمه نیز مانند قورمه سبزی، زرشک پلو، فسنجون از غذای اصیل و قدیمی ما ایرانی ها می باشد که در بیشتر مراسم ها و مهمانی ها سرو می شود برای خوشمزه شدن و جا افتاده تر قیمه بهتر است به یک سری از نقاطی که در زیر به آن اشاره شده است دقت کنید ، اگر تمامی این نکات را در طرز تهیه خورش قیمه رعایت کنید می توانید بهترین طعم جا افتاده رو به خورشت قیمه خود بدهید.
از بین غذاهای اصیل ایرانی ، خورشت قیمه جزو غذاهای محبوب و پرطرفداری است که در بیشتر نذری ها از این خورشت استفاده می کنند که معمولاً خورشت قیمه در کنار برنج سرو می شود و همان طور که گفته شد در مراسم های مذهبی مختلف از این خورشت استفاده میکنند .
این خورشت به دو صورت می تواند مورد استفاده قرار بگیرد ؛ یعنی هم خورشت قیمه با سیب زمینی سرو می شود و هم به جای سیب زمینی می توانید از بادمجون سرخ شده برای سرو خورشت قیمه استفاده نمایید . استفاده از هر کدام از آنها وابسته به ذائقه و سلیقه شما دارد .
در مرحله اول برای پخت بهتر خورشت و گرفتن نفخ لپه ، بهتر است از شب قبل مقدار لپه دلخواه را در آب بخیسانید و تا فردای آن روز ۲ تا ۳ مرتبه آب آن را عوض کنید تا کاملا نفخ لپه ها گرفته شود . برای شروع پخت خورشت قیمه باید ابتدا پیازها را به صورت نگینی خرد کرده و داخل قابلمه و درون روغن بریزید و آنها را تفت دهید .
بعد از اینکه پیاز ها سبک و نرم شدند و رنگ طلایی به خود گرفتند ، می توانید تکه های گوشت خورشتی خود را به پیاز اضافه کنید و آنها را تفت دهید ، البته تا جایی که رنگ گوشت کمی تغییر کند اما نیازی به سرخ کردن گوشت نیست . سپس میتوانید نمک و زردچوبه و ادویه ها را هم به گوشت اضافه کرده و سپس آب لپه ها را خالی کنید و آن را هم به گوشت و پیاز اضافه نمایید و همه مواد را تفت دهید.
در مرحله دوم بعد از اینکه تمام مواد به خوبی داخل قابلمه تفت داده شدند ، می توانید ۵ لیوان آب را داخل مواد ریخته و در ظرف جداگانه که ترجیحاً روحی یا مسی باشد ، روغن ریخته و رب گوجه فرنگی را تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.سپس میتوانید این سس را داخل قابلمه موادی که داشتید بریزید و حرارت را کمی زیاد کنید تا سس و مواد مقداری با هم جوش بخورند. وقتی که به جوش افتاد میتوانید شعله را کم کرده و در قابلمه را بگذارید تا خورشت شروع به پختن کند .در همین مرحله می توانید تعداد مشخصی لیموعمانی که تصمیم دارید داخل خورشت بریزید را با چنگال سوراخ کرده و داخل لیوان آب گرم بریزید تا تلخی آن ها گرفته شود و در مرحله مورد نیاز به خورشت اضافه کنید.
در مرحله آخر بعد از اینکه لپه و گوشت کاملا پخت ؛ می توانید لیمو عمانی ها را از آب در آورده و به خورشت خود اضافه نمایید و طعم خورشت را بچشید و در صورت نیاز به آن نمک و فلفل اضافه کنید و اگر تمایل داشتید می توانید برای بهتر شدن رنگ خورشت کمی زعفران هم به آن اضافه کنید .فقط وقتی که موارد دلخواه را به آن اضافه کردید بهتر است باز هم حدود یک ساعت به خورشت زمان بدهید تا جا بیفتد و لعاب بیندازد.بعد از گذشت چند ساعت ، حالا خورشت شما آماده سرو می باشد و می توانید سیب زمینی های خلالی را سرخ کرده و هنگام سرو خورشت قیمه در کنار ظرف خورشت قرار دهید و نوش جان کنید.
دقت کنید که اگر لپهها را جداگانه میپزید حتما آن را ابتدا آبکش کرده و سپس به خورشت خود اضافه کنید. لیمو عمانیهای را نیز از یکساعت قبل با چنگال یا چاقو سوراخ کنید و داخل آب بگذارید تا تلخی آنها گرفته شود و خورشتتان را تلخ نکند. برای اینکه خورشت قیمهتان رنگ و لعاب بیشتری داشته باشد میتوانید یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده به آن اضافه کنید.
بهتر است به جای آب از عصاره گوشت در طبخ این خورش استفاده کنید. در ضمن حتماً رب و ادویهها را از قبل آماده کرده و بعد از پخت کامل گوشت و لپه به خورش اضافه کنید.
بهتر است از گوشت ران گوسفندی تازه برای تهیه این خورش استفاده کنید. در صورتی که از گوشت منجمد استفاده میکنید بهتر است منجمدزدایی را با کمک مایکروفر انجام دهید و آن را داخل آب یخزدایی نکنید.
میتوانید لپه را به جای خیس کردن در آب به مدت ۴۰ دقیقه بپزید و بعد به خورش اضافه کنید. برای این که خورش لعاب بیشتر و طعمی قویتر داشته باشد ۲ قاشق غذاخوری عصاره قلم گاو به آن اضافه کنید. برای طعم و عطر بهتر میتوانید ۱/۲ قاشق چایخوری پودر زیره به ادویههای خورش اضافه کنید.
رب گوجه فرنگی را باید به اندازه ای تفت دهید که طعم و بوی خامی رب گرفته شود و کمی سرخ شود. بیش از حد سرخ کردن رب گوجه فرنگی باعث می شود طعم خورش تلخ یا بدمزه شود. در صورت نبودن دارچین و هل می توانید از پودر دارچین و پودر هل استفاده کنید.
در صورتی که خورش قیمه تلخ شده است می توانید با اضافه کردن سیب زمینی تلخی آن را تا حد زیادی بگیرید. هر چه بیشتر در خورش خود زعفران استفاده کنید خورش قیمه شما خوشرنگ تر و مجلسی تر می شود. استفاده از قابلمه لعابی و مسی برای تهیه خورش بسیار مناسب تر است. تفت دادن لپه همراه با گوشت باعث می شود لپه له نشود.
همیشه سعی کنید لپه را جداگانه نیمپز و بعد به خورش اضافه کنید. به این ترتیب که ابتدا لپه را همراه با کمی آب توی یک قابلمه بریزید و روی شعله اجاق گاز بگذارید تا جوش بیاید و کمی نیمپز شود. ۱۵ دقیقه بعد لپه را توی صافی بریزید و روی آن آب بگیرید تا کف و بوی لپه از بین برود. هنگام پخت خورش قیمه بعد از اینکه کمی گوشت را با پیاز تفت دادید، لپه نیمپز را به آن اضافه کنید و همراه با گوشت تفت بدهید. با این کار بوی بد لپه از بین میرود؛ همچنین لپهها بعد از پخت و جا افتادن خورش له و وا رفته نخواهند شد.
اولین و مهمترین نکته برای تهیه خوش قیمه زمان کافی برای پخت و جا افتادن آن است. اگر قصد تهیه خورش قیمه دارید، حتما زودتر اقدام کنید و حداقل ۶ ساعت زمان را برای جا افتادن و لعابی شدن خورش قیمه در نظر بگیرید.
یکی از مهمترین نکات در تهیه قیمه خوشمزه چگونگی اضافه کردن رب به خورش است. هرگز رب را مستقیم توی خورش قیمه نریزید. در یک ماهی تابه کوچک رب را با کمی روغن سرخ کنید و سپس به خورش قیمه اضافه کنید. توجه داشته باشید اگر رب را بیش از حد سرخ کنید، میسوزد و تلخ میشود.
یکی دیگر از مواردی که در خوشمزه و خاص شدن خورش قیمه تاثیر دارد، نوع گوشتی است که از آن استفاده میکنید. گوشت گوسفندی تازه بهترین گزینه برای پخت خورش قیمه است.