تزیین قیمه نذری + بهترین و ساده ترین ایده ها برای تزیین قیمه نذری
مدل لباس با پارچه ساتن آمریکایی + زیباترین و جذاب ترین مدل های لباس مجلسی زنانه با ساتن آمریکایی
مدل لباس با پارچه ساتن آمریکایی مدل لباس با پارچه ساتن آمریکایی + زیباترین و جذاب ترین مدل های لباس مجلسی زنانه با ساتن آمریکایی همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد …
مدل لباس برای عروسی رفتن بچه گانه + شیک ترین و قشنگ ترین مدل های لباس مجلسی بچه گانه
مدل لباس برای عروسی رفتن بچه گانه مدل لباس برای عروسی رفتن بچه گانه + شیک ترین و قشنگ ترین مدل های لباس مجلسی بچه گانه همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب …
مدل مانتو جلو باز مجلسی زنانه و دخترانه شیک برای افراد سخت پسند
مدل مانتو جلو باز مجلسی مدل مانتو جلو باز مجلسی زنانه و دخترانه شیک برای افراد سخت پسند همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. مدل مانتو جلو …
تزیین قیمه نذری
تزیین قیمه نذری + بهترین و ساده ترین ایده ها برای تزیین قیمه نذری همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
خورشت قیمه، یکی از سنتیترین و اصیلترین غذاهای ایرانی است که به روشهای مختلفی تهیه میشود. این خورشت خوش آبورنگ علاوه بر اینکه در مهمانیها و مجالس مورد استقبال زیادی قرار میگیرد به عنوان یکی از غذاهای مناسبتی مذهبی نیز شناخته شده است. در ایام محرم و ماه مبارک رمضان این غذا در حجمهای بسیار زیادی به صورت نذری پخته و در بین نیازمندان پخش میشود.
مواد اصلی تشکیل دهنده خورشت قیمه، پیاز، گوجه فرنگی، لپه و گوشت گوسفندی است که در شهرهای مختلف با چاشنیهای و مواد متنوع دیگری طبخ میشود. لپه یکی از انواع حبوبات از خانواده نخود است، ارزش غذایی بالایی دارد و برای کمخونی، پوکی استخوان، درمان یبوست، درمان بیخوابی و برای پوست و مو بسیار مفید است.
نذری دادن یک سنت قدیمی در بین ایرانیان است که هرسال در ماه محرم و صفر و سایر مراسم مذهبی رواج بیشتری دارد. نذری دادن دارای قاعده ی خاصی نیست ولی بعضی از انواع خورشت ایرانی مانند قیمه و قرمهسبزی به غذای نذری معروف هستند.
قیمه سیبزمینی از معروفترین غذاهای ایرانی با برنج است که به قیمه امام حسین نیز شناخته میشود. این غذای خوشمزه در مراسمهای محرم پخته میشود و تهیه کردن آن زیاد سخت نیست. برای تزئین غذای نذری قیمه به مواد اولیه زیادی احتیاج نیست. سادهترین روش تزئین سرو آن این است که برنج را در ظرف یکبار مصرف بکشید سپس مقداری از خورشت را روی گوشهای از آن ریخته و سپس مقداری سیبزمینی سرخکرده یا چیپس خلالی بگذارید. اگر تهدیگ نیز آماده شده، بهتر است روی همه ی غذاها یکتکه از آن را بگذارید.
روش دیگری که برای تزئین غذای نذری امام حسین وجود دارد این است که برنج را در ظرف جدا بریزید و خورشت را نیز در یک ظرف کوچکتر در کنار آن قرار دهید. با این روش، حمل غذا آسانتر است و اگر برنج کامل خورده نشود میتوان آن را بعداً با خورشت دیگری نوش جان کرد در نتیجه اسراف کمتر میشود.
برای تزئین انواع غذای نذری که بهصورت برنج و خورشت سرو میشود، میتوان از برنج زعفرانی نیز استفاده کرد. به این صورت که وقتی برنج را کشیدید، مقداری از برنج زعفرانی را بهصورت مورب روی برنج سفید بریزید سپس خورشت و خلال سیبزمینی را در ظرف دیگری سرو کنید. در نهایت ظرف غذا را با یک ربان مشکی زیبا ببندید تا جلوه خاصی به نذری شما بدهد.
اگر غذای نذری را در منزل سرو میکنید، میتوانید برنج را در سینیهای دایرهای بزرگ بریزید. با کفگیر روی برنج را مانند پیتزا به شش قسمت تقسیم کنید و روی هر قسمت را یکی در میان برنج زعفرانی و خورشت بریزید.
برای درست کردن خورشت قیمه نذری ابتدا باید لپه خام را بشویید و در یک ظرف گود بریزید. سپس مقداری آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید لپهها برای چند ساعت تا یک روز خیس بخورند. در این مدت تنها لازم است چند بار آب لپهها را عوض کنید. این کار موجب میشود تا نفخ لپه از بین برود و مراحل پخت آن نیز بهتر و راحتتر انجام شود. گوشت قیمه را هم از یک روز قبل خرد و قیمه قیمه کنید.
در این مرحله از دستور پخت خورش قیمه نذری در قابلمهای که میخواهید قیمه نذری را در آن بار بگذارید پیازها را ریز خرد کنید و در روغن تفت دهید. وقتی که پیازها طلایی شد، رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و خوب تفت دهید. حالا زردچوبه را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا طعم خامی آن گرفته شود و سپس فلفل قرمز و در صورت تمایل مقداری فلفل سیاه اضافه کنید.
در این مرحله از طرز تهیه خورش قیمه نذری باید گوشت را که به اصطلاح «قیمه قیمه» کردهاید به مواد بالا اضافه کنید. برای خرد کردن گوشت تنها لازم است که آنها را به اندازههای کوچک برش بزنید.لازم نیست گوشت را زیاد تفت دهید، همین که کمی تغییر رنگ داد و سرخ شد کافی است. چوب دارچینها را به قیمه اضافه کنید و با گوشت کمی تفت دهید. سپس لپه خام را آبکشی کنید و به گوشت اضافه کنید. لپه را با گوشت تفت دهید. تفت دادن لپه طعم لذیذی به خورش شما میدهد، لپه در خورش له نمیشود و موجب میشود تا پخت آن نیز سریعتر انجام شود.
حالا نوبت اضافه کردن آب جوش به قیمه نذری است. آب باید به مقداری باشد که روی گوشت و لپه را بپوشاند. وقتی آب به جوش آمد روی آن کف جمع میشود. حتما کف روی آب را جدا کنید و دور بریزید. لازم است که گوشت و لپه ۲ الی ۲ ساعت و نیم با آب بپزند (بستگی به پخت گوشت دارد)، سپس لیمو عمانیها را اضافه کنید.
برای تهیه قیمه نذری مناسب ۱۰۰ نفر، به میزان یک وجب دست کاملاً باز روی مواد آب جوش بریزید. میزان آب روی مواد در انتهای پخت باید به اندازه ۵ سانتیمتر باشد.
بعد از پخت کامل گوشت و لپه و در ۳۰ دقیقه پایانی پخت نوبت به اضافه کردن لیمو عمانی، نمک و زعفران به خورشت قیمه است. قبل از اضافه کردن لیمو عمانیها حتماً چند سوراخ روی سطح آنها ایجاد کنید و به مدت یک ساعت در آب گرم قرار دهید. سپس لیمو عمانیها را داخل خورشت بیندازید.
بعد از اضافه کردن لیمو عمانی، نمک و زعفران اجازه دهید خورش قیمه نذری ۳۰ دقیقه دیگر روی شعله ملایم بپزد و جا بیفتد. در ۱۵ دقیقه پایانی پخت که خورشت قیمه نذری روی حرارت ملایم جا افتاد و غلیظ شد، یک بار دیگر نمک و فلفل قیمه را اندازه کنید. در این مرحله ۱۵ قاشق غذاخوری گلاب و چند دانه هل به خورش قیمه اضافه کنید (اضافه کردن هل اختیاری است) و ۱۵ دقیقه بعد شعله گاز را خاموش کنید.
خورش قیمه نذری برای پخت و جا افتادن به ۳ الی ۴ ساعت زمان نیاز دارد. در پایان پخت خورش قیمه نذری، چوب دارچینها را از قیمه بیرون بیاورید. قیمه نذری را با سیب زمینی سرخ کرده تزیین و با برنج ایرانی آبکش سرو کنید. برای سرو برنج کنار خورش قیمه نذری برای ۲۰۰ نفر به ۳۰ تا ۳۵ کیلوگرم برنج خام نیاز دارید.
مقداری از زعفران را هنگام پخت و بقیه آن را با گلاب را در انتهای کار به خورشت اضافه کنید. عطر و طعم زعفران و گلاب از خورشت شما یک شاهکار می سازد. لیمو عمانی را نیز در انتهای کار به خورش قیمه اضافه نمایید. اضافه کردن لیمو عمانی طعم خورشت را لذیذتر میکند.
مرحله آخر اضافه کردن سیب زمینی سرخ شده به خورشت است. سیب زمینی را پوست بگیرید، خلالی خرد کنید، سیب زمینی ها را در روغن داغ سرخ کرده و در کنار خورشت نوش جان کنید.برای اینکه سیب زمینیهایی که بر روی قیمه نذری میریزیم حالت تردی داشته باشد، میتوان مقداری زردچوبه به سیب زمینی در حال سرخ شدن اضافه کنیم.
در صورت اضافه کردن پودر دارچین رنگ خورش قیمه نذری تیره میشود. اگر دوست دارید یک خورش قیمه نذری روشن داشته باشید برای خوش عطر شدن قیمه از چوب دارچین استفاده کنید.