تزیین شله زرد برای ماه رمضان ایده های ساده و آسان برای تزیین کردن شله زرد نذری
مدل لباس برای عروسی رفتن بچه گانه + شیک ترین و قشنگ ترین مدل های لباس مجلسی بچه گانه
مدل لباس برای عروسی رفتن بچه گانه مدل لباس برای عروسی رفتن بچه گانه + شیک ترین و قشنگ ترین مدل های لباس مجلسی بچه گانه همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب …
مدل قارچی زنانه + پرطرفدارترین و ترند ترین مدل کوتاهی مو قارچی دخترانه و زنانه 1403
مدل قارچی زنانه مدل قارچی زنانه + پرطرفدارترین و ترند ترین مدل کوتاهی مو قارچی دخترانه و زنانه ۱۴۰۳ همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. مدل …
مدل مو باز دخترانه برای عروسی بسیار زیبا و جذاب
مدل مو باز دخترانه برای عروسی مدل مو باز دخترانه برای عروسی بسیار زیبا و جذاب همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. برای مجالس و مهمانیها، …
تزیین شله زرد برای ماه رمضان
تزیین شله زرد برای ماه رمضان ایده های ساده و آسان برای تزیین کردن شله زرد نذری همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
یکی از غذاها یا بهتر بگوییم دسرهایی که از کودکی تا به الان همه ی ما ایرانی ها بدون استثنا خورده ایم و بسیار هم از آن لذت برده و می بریم؛ دسر شله زرد است. شله زرد، یکی از جمله دسرها و شیرینجات ایرانی است که از بس که محبوب و خوشمزه و خوش پخت است؛ معمولا در مراسم های مختلفی مثل افطار و یا مناسبت های مختلف به عنوان نذری پخته می شود و از مهمانان با آن پذیرایی می شود.
همه ی ما در مراسم های مختلف که مخصوصا مناسبتی مذهبی برای برگزاری داشته باشند، با این روبرو شده ایم که صاحب خانه در بین موارد خوشمزه ای که در سفره ی خود برای ما تدارک دیده است و به وسیله ی آن ها می خواهد تا از ما پذیرایی نماید؛ یک ظرف که معمولا هم کاسه است را پر از دسری زرد رنگ که روی آن را با دارچین و مغز خرد شده ی آجیل هایی همچون پسته و یا بادام خام و پودر نارگیل تزئین می کنند، را گذاشته است. باید بگوییم که این دسر زرد رنگ که پایه ی اصلی طبخ آن برنج است، اصلا از دسته ی غذاهای سبک نیست و برعکس بسیار هم سنگین است و اگر بعد از غذا آن را صرف کنید ممکن است برای شما خوردن تنها خوردن تنها ۵ قاشق کافی باشد اما اگر که وقتی گرسنه هستید آن را بخورید مطمئنا حتی یک قاشق هم نمی گذارید تا در ظرف غذایتان باقی بماند.
شله زرد خوشمزه و خوش طعم و بویی که معمولا مهمان سفره های ما مخصوصا در ماه های رمضان و محرم است را می گویند که برای اولین بار هموطنانمان در استان کرمانشاه پخته اند و این دسر سنتی متعلق به این استان است. در واقع کرمانشاهی ها هم این غذا را در ایام و اعیاد خاص مختلف و در هنگام عزاداری های مذهبی می پزند و به اصطلاح به عنوان نذری پخش می کنند.
در پخت این دسر معمولا برنج های نیمه و خورد شده ی ایرانی را با زعفران و شکر و برخی عرقیجات سنتی مثل گلاب مخلوط می کنند و می گذارند تا این مواد در کنار یکدیگر بپزند و به اصطلاح مزه ی آن ها با یکدیگر یکی شود تا مخلوطی فوق العاده خوشمزه و جالب را به وجود بیاورند. البته پختن این دسر راه و رسم خودش را دارد و با این که پخت آن ساده است اما به هر حال یک سری به اصطلاح فوت های کوزه گری دارد که باید در پختش کاملا رعایت شود. رنگ زرد دسر سنتی و ایرانی که همیشه بیشتر آن را در ماه های محرم و رمضان می خوریم، به خاطر رنگی است که زعفران به آن می دهد و علاوه بر رنگش، مزه و عطر آن را هم تحت تاثیر خود قرار می دهد.
در پخت این دسر زرد رنگ و خوشمزه از مواد خوراکی همچون هل و زعفران هم استفاده می شود. این دو ماده ی غذایی در کنار همدیگر چنان عطر و طعمی به دسر ما می دهند که به جرات باید بگوییم که هوش غذایی ما را می ربایند و این قدرت را به هر کسی می دهند که دستش را هم به همراه این دسر نوش جان فرمایید. بعد از پختن دسر شله زرد آن را معمولا با دارچین و الباقی مغزهایی که برایتان گفتیم، تزئین می کنند اما نه همانطور داغ داغ بلکه بعد از خنک شدن شله زرد روی آن را یا با هنر دست و یا با استفاده از انواع و اقسام تجهیزات شیرینی پزی مثل شابلون با اسامی خداوند بزرگ و اسامی معصومین و بزرگان تزئین می نمایند.
شله زرددسری کاملا ایرانی است و به جرات می توانیم بگوییم که هیچ جای دنیا دسری با عطر و طعم شله زرد را نمی توانید بیابید! شله زرد نه تنها دسیری بسیار خوشمزه و دلچسب است بلکه دارای خواص بسیار زیادی است که اگر آن ها را بدانید، مطمئنا هفته ای یک بار هم که شده خودتان را به صرف خوردن یک کاسه دسر شله زرد خوشمزه و تازه مهمان می کردید.
شله زرد بین بسیاری از افراد محبوب است و با مواد غذایی در دسترسی مانند برنج نیم دانه، شکر، زعفران، خلال بادام، گلاب و… تهیه می شود و دارای طبعی معتدل است.
شله زرد یک دسر کاملا مغذی و فوق العاده است. بعد از اینکه شله زرد به خوبی غلیظ و پخته شد آن را در ظرف هایی مناسب بریزید و پس از خنک شدن آن می توانید شله زرد را با خلال بادام و پسته و دارچین به زیبایی تزیین کنید.
برای سهولت در نتیجه میتوانید از برنج نیم دانه استفاده کنید که در آن صورت باید مقدار برنج نیم دانه را دو برابر میزان معمولی در نظر بگیرید. اندازه شکر و در واقع شیرین بودن طعم شله زرد به ذائقه افراد بستگی دارد ولی به طور معمول اندازه شکر تقریبا دو برابر اندازه برنج در نظر گرفته میشود و بهتر است شکر را قبل از استفاده در شله زرد ، در کمی آب حل کرده و صاف کنید تا دانه های شکر کاملا در شله زرد حل شده و ناخالصی نداشته باشد.
برای دم کردن زعفران به طور معمول یک قاشق چایخوری زعفران را در یک استکان آب جوش دم میکنند ، ولی بهتر است برای شله زرد کمی مقدار زعفران خشک را افزایش دهید.
پودر دارچین را میتوانید با مقدار خیلی کم کره آب شده مخلوط کنید و بعد از آن برای تزئین استفاده کنید. با این کار رنگ دارچین تیره تر شده و از پخش شدن آن روی شله زرد جلوگیری می شود که اکثر خانم ها این نکته را نمی دانند و فقط از داچین خالی برای تزئین استفاده می کنند که این کار باعث پخش شدن دارچین روی شله زرد می شود.
ابتدا صبر کنید شله زرد سرد شود سپس روی آن را تزئین کنید. برای تزئین میتوانید از انواع شابلون های نوشته و یا از طرح ابداعی خودتون روی کار پیاده کنید.
هر چقدر که رنگ شله زرد شما به زرد پر رنگ تمایل داشته باشد، شله زرد شما خوشمزه تر و هوش برانگیزتر خواهد شد. اگر حس کردید که آب شله زرد شما در حال تمام شدن است به آن مقداری آب گرم اضافه کنید.
یکی از فوت های کوزه گری پخت شله زرد این است که آن را تا جایی که می توانید هم بزنید آن هم مخصوصا در زمانی که به انتهای پخت این غذا نزدیک تر می شوید زیرا، در این زمان هاست که شله زرد شما تمایل به ته دیگ شدن پیدا می کند و به انتهای قابلمه ی شما می چسبد.
یادتان باشد که با استفاده از برنج های نوع مختلف، میزان آبی که به غذای خود اضافه می کنید هم فرق می کند. اگر همچنان بعد از جوش اول زیر برنج زیاد بود، برنج ها به ته قابلمه ی مشا خواهند چسبید.
می توانید که اگر می خواهید، مقداری از خلال مغز بادام را به شله زرد خود اضافه نمایید تا به همراه مواد دیگر پخته شوند. زمانی می توانید مطمئن شوید که شله زرد شما کاملا پخته شده است که کاملا سفت باشد و حالت آبکی نداشته باشد.
برای اینکه شله زردتان آب نیندازد، اجازه دهید به خوبی و به صورت کامل دم بکشد. مقدار زعفران شما باید به اندازهای باشد که رنگ شله زرد کاملا نارنجی شود. در هنگام پخت از اضافه کردن برنج خودداری کنید چرا که باعث آب انداختن شله زرد شما میشود.
هر پیمانهای که برای برنج انتخاب میکنید باید از همان پیمانه برای اضافه کردن شکر و آب استفاده کنید. نسبت شکر به برنج ۱:۲ و نسبت آب به برنج ۱:۶ است. یعنی یک پیمانه برنج به دو پیمانه شکر و شش پیمانه آب نیاز دارد.