تزیین حلیم برای ماه رمضان با دارچین روغن و کنجد بسیار زیبا
تزیین زولوبیا بامیه برای ماه رمضان با گل محمدی برای سفره افطار بسیار زیبا و خاص
تزیین زولوبیا بامیه برای ماه رمضان تزیین زولوبیا بامیه برای ماه رمضان با گل محمدی برای سفره افطار بسیار زیبا و خاص همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان …
مدل مانتو کتی جدید 1403 ساده و شیک برای خانم های زیبا اندام
مدل مانتو کتی جدید مدل مانتو کتی جدید ۱۴۰۳ ساده و شیک برای خانم های زیبا اندام در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. مانتوهای مجلسی کار شده …
تزیین ماست و خیار بسیار زیبا با گل محمدی و نعناع
تزیین ماست و خیار تزیین ماست و خیار بسیار زیبا با گل محمدی و نعناع همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. ماست و خیار یکی از …
تزیین حلیم برای ماه رمضان
تزیین حلیم برای ماه رمضان با دارچین روغن و کنجد بسیار زیبا همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
حلیم گندم یکی از غذاهای سنتی خاورمیانه محسوب میشود که در زبان عربی به آن هریسه میگویند و برای تهیه آن از گندم، گوشت و روغن استفاده میشود. روش طبخ حلیم هم مانند بسیاری از غذاها در طول زمان دچار تغییر شده است. در گذشته حلیم را با گوشت استخواندار و همراه با گندم پوست نکنده و گاه حبوباتی مثل نخود میپختند. مشهور است که اولین بار اهالی جاسب از توابع استان مرکزی بودند که حلیم را به شکل امروزی طبخ کردند؛ یعنی پوست گندم را گرفتند و گوشت را از استخوان جدا کردند و این دو را آنقدر کوبیدند تا لعابدار و کشدار شود.
این غذای خوشمزه و مقوی معمولا برای وعده صبحانه استفاده میشود؛ اما حلیم در ماه مبارک رمضان یک افطاری بسیار محبوب و مقوی برای روزه داران است و میتوان گفت پای ثابت سفره افطار و سحر محسوب میشود.
گندم یکی از غلات مغزی است که از قدیم برای ایرانیان نشانه برکت و فراوانی بوده است. گندم پوست کنده همان دانه گندم است که پوسته بیرونی آن را جدا کردهاند و به صورت کشیده و زرد رنگ است. برای تهیه حلیم حتما لازم است که از گندم پوست کنده استفاده کنید.
گوشت قرمز حاوی میزان بالایی از پروتئین است و بهترین ماده غذایی برای تقویت ماهیچهها و استحکام عضلانی بدن محسوب میشود. همچنین گوشت قرمز دارای میزان قابل توجهی امگا ۳ و منبع غنی آهن است که در پیشگیری از کمخونی بسیار موثر خواهد بود. آهن از یک طرف به ساخت هموگلوبین موجود در خون کمک میکند و از سوی دیگر رسیدن اکسیژن به قلب و مغز را سرعت میبخشد. گوشت قرمز منبع بسیار خوبی از ویتامینهای گروه B نیز میباشد که استفاده از این گروه ویتامینها برای سوخت و ساز بهتر بدن ضروری است. برای تهیه حلیم میتوانید از گوشت گوساله، گوسفند و حتی گوشت بوقلمون استفاده کنید؛ ولی استفاده از گوشت گوسفند برای تهیه حلیم رایجتر است و طعم و مزه بهتری خواهد داشت.
حلیم از غذاهای سنتی خاور میانه است. طرز تهیه حلیم در نقاط مختلف بنا بر استفاده از مواد اولیه مثل نوع گوشت یا استفاده از گندم یا بلغور متفاوت می باشد. معمولا مردم از این غذای مقوی و خوشمزه در ایام ماه رمضان برای افطار بیشتر استفاده می کنند.
پخت حلیم فوت و فن ساده ای دارد ولی به صبر و حوصله ی بسیار زیادی نیاز می باشد. تهیه این غذا خیلی آسان است. فقط مثل بقیه غذاهای سنتی صبر و حوصله زیاد میخواهد. پخت حلیم با این طرز تهیه که مطالعه خواهید کرد حداقل ۲ ساعت زمان می برد.
ابتدا گندم پوست کنده را از شب قبل خیس می کنیم. گندم خیس شده را با گوشت و آب و نمک و کمی زردچوبه و دارچین و یک پیاز روی حرارت اجاق میگذاریم. وقتی که به جوش آمد، شعله اجاق را کم میکنیم تا آرام آرام بپزد. بعد از حدود یک ساعت که گوشت کاملا پخته شد، گوشت و پیاز را از داخل حلیم بیرون می آوریم و اجازه میدهیم گوشت خنک شود. بعد آن را کاملا ریش ریش میکنیم. با گوشتکوب برقی گوشت را میکس می کنیم. دقت کنید که در تمام این مدت گندم های در حال پخت را باید مداوم هم بزنید تا ته نگیرد.
اگر تمایل داشتید مقداری از گوشت ریش شده را برای تزیین نگه دارید. زمانی گوشت را به گندم اضافه می کنیم که گندم کاملا پوره شده باشد، البته همراه با کمی نمک گوشت را به گندم اضافه کرده و با گوشت کوب برقی میکس میکنیم.حلیم را باید مدام هم بزنید. چون هر آن ممکن است ته بگیرد و روی طعم حلیم تاثیر بگذارد.
حالا دو قاشق غذا خوری روغن به حلیم می افزاییم. و باز صورت مداوم آنرا هم می زنیم. حرارت را ملایم می کنیم تا هم آب آن تبخیر شود وهم حلیم منسجم ترشود. این موضوع نیزمهم است که حلیم را نباید بگذاریم کاملا آبش تبخیر شود. چون زمانی که حلیم داغ است شاید به نظر خیلی شل باشد اما زمانی که کمی خنک شود قاعدتا سفت تر می شود. به همین سادگی حلیم تان آماده می شود. زمان سرو حلیم با کره و دارچین و شکر و کنجد تزیینش میکنیم.
اضافه کردن شیر به حلیم یک فوت آشپزی در دستور پخت آن است. بعد از پختن و جا افتادن مخلوط گندم و گوشت و در حالی که هنوز قابلمه روی حرارت ملایم است میتوانید به آن مقداری شیر اضافه کنید و به هم زدن ادامه بدهید. برای یکدست شدن بعد از اضافه کردن شیر آن را با میکسر برقی یا دستی هم حسابی هم بزنید تا یک ظرف حلیم صاف و یکدست داشته باشید.
برای اینکه رنگ حلیم تیره نشود، بعد از اینکه گندم به جوش آمد مرتب کف روی سطح آب را با ملاقه بگیرید. خوردن این غذای سنتی به همراه نان سنگک یا بربری طعمی بینظیر به آن میدهد. با توجه به ذائقهتان میتوانید موقع سرو حلیم، شکر یا نمک به آن اضافه کنید.
استفاده از روغن حیوانی موقع سرو حلیم طعم فوقالعادهای به آن میبخشد. برای بهتر کردن عطر و طعم حلیم، میتوانید یک عدد چوب دارچین را به آن اضافه کنید و در پایان آن را در آورید.
کوبیدن و ترکیب کردن صحیح گوشت و گندم موجب افزایش لعاب حلیم خواهد شد. برای بالا بردن ارزش غذایی حلیم میتوانید چند قاشق غذاخوری کنجد را در حین پخت به آن اضافه کنید. اگر گوشت گوسفندی یا بوقلمون در دسترس نداشتید یا اینکه طعمشان را دوست نداشتید میتوانید از گوشت سینه مرغ استفاده کنید.
حلیم به دلیل داشتن کالری بالا وعده غذایی کاملی به حساب میآید و همچنین گزینه خوبی برای سرو در افطار و سحر است. حلیم منبع غنی از منیزیم و پتاسیم است. فیبر بالای حلیم به بهبود عملکرد دستگاه گوارشی کمک میکند و برای افرادی که دچار یبوست هستند بسیار مفید است.
واژه حلیم از حلم میآید یعنی صبر!پس بدانید هرچه اکثر این غذای خوشمزه را بپزید دلپذیرتر و لذیذتر خواهد شد. گندم را به صورت پوست کنده و سفید و سالم گزینه کنید تا موقع پخت چندان اذیت نشوید.
حلیم مانده را مصرف نکنید، زیرا اگر حلیم چند ساعت یا چند روز بماند مواد نشاستهای آن غیرقابل هضم میشود و نشاسته آن به نشاسته مقاوم تبدیل میشود و موجب ناراحتیهای گوارشی میشود.
برخی در پخت حلیم از جوانه گندم استفاده میکنند. این حلیم به دلیل داشتن جوانه گندم، علاوه بر خاصیت سیرکنندگی بالا منبع بسیار خوب انواع ویتامینها و املاح است. از سوی دیگر با توجه به فعل و انفعالاتی که طی جوانه زدن در دانه گندم اتفاق میافتد میزان کالری جوانه گندم به مقدار زیادی کاهش مییابد که یکی از مزایای حلیم غنی شده نسبت به حلیمهای رایج است.
در هنگام افطار حلیم را با شکر و روغن زیاد نخورید، زیرا باعث تحریک معده، اضافه وزن و نیز عطش شدید میشود. اغلب این تشنگی را با نوشیدن مقادیر زیاد آب و نوشیدنیهای سرد جبران میکنند. این کار باعث رقیق شدن شیره معده و تاخیر هضم غذا میشود. عاقبت این رفتار نفخ شکم و سایر ناراحتیهای گوارشی است.