تزیین آش برای ماه رمضان + زیباترین ایده ها برای تزیین آش رشته با کشک و نعنا داغ
مدل آرایش دخترانه ساده + زیباترین مدل های آرایش دخترانه را اینجا ببینید
مدل آرایش دخترانه ساده مدل آرایش دخترانه ساده + زیباترین مدل های آرایش دخترانه را اینجا ببینید همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. زیبایی موجب تقویت …
مدل لباس خارجی کوتاه + پر طرفدارترین و شیک ترین مدل های لباس مجلسی کوتاه
مدل لباس خارجی کوتاه مدل لباس خارجی کوتاه + پر طرفدارترین و شیک ترین مدل های لباس مجلسی کوتاه سال همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. …
مدل مو زنانه و دخترانه و مردانه و پسرانه جدید
مدل مو مدل مو زنانه و دخترانه و مردانه و پسرانه جدید در سایت مگسن. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما کاربران گرامی قرار گیرد. بهترین نوع صورت و کامل ترین آن را …
تزیین آش برای ماه رمضان
تزیین آش برای ماه رمضان + زیباترین ایده ها برای تزیین آش رشته با کشک و نعنا داغ همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
آش رشته یکی از غذاهای پر طرفدار و خوشمزه ای است که در ماه مبارک رمضان از جایگاه ویژه ای برخوردار است آش و حلیم دو غذایی بسیار مناسب برای سفره های افطار هستند.
یک کاسه آش رشته داغ درحالیکه بخار از روی آن بلند میشود و بوی کشک تازه، نعناع داغ، پیاز و سیرش مشاممان را پر میکند قطعا از لذتهای کوچک این دنیاست. مخصوصا اگر خانگی و مامان پز باشد و بالاخص اگر در دورهمی آخر هفته با دل خوش و صحبت و تازه کردن دیدارها همراه عزیزان مصرف شود. خیلی وقتها خوردن آش رشته وقتی تازه از راه رسیدهاید و سرمای هوا را پشت در جا میگذارید انگیزهای بوده برای اینکه زودتر از محل کار و درس و دانشگاه خودمان را به خانه برسانیم.
این آش خوشمزه تاریخچهای بسیار جالب و طولانی به اندازه چند قرن پشت خود دارد و از دربار شاهان به سفره مردم ایران در گوشهگوشه کشور پهناورمان راه پیدا کرده است، البته با تغییرات بسیار، هم در اسم و هم در موادی که برای پختش به کار میبردهاند. به موازات بررسی مسیری که آش رشته طی کرده تا امروز به این شکل به دست ما برسد ردپای آن را در شکلدهی به سنتها و مراسمها و حتی تغییر حیات اجتماعی مردم هم میتوان دید.
چندان مشخص نیست که از چه موقع آش جز غذاهای رایج ایرانی قرار گرفته است. رسالهها و کتابهای آشپزی مکتوب درباره خوراکها و خورشتهایی که در ایران باستان و کاخ سلسلههای متعدد پخته میشدهاند تنها از ششصد سال قبل به این طرف را پوشش میدهند؛ به عبارتی مربوط به دوران صفوی و اکثرا دوران قاجار است.
از آش رشته مجلسی که بگذریم، آش رشته در هر استان و شهری به روشی پخته میشود که هر چند در اصول یکی است، اما در زمینه مواد مورد استفاده برای پخت و موادی که بعد از پخت به آش اضافه شده و همراه آن خورده میشود متفاوتند. آش بی بی سکینه یا آش بی بی سهشنبه در اراک در اصل همان آش رشته است که زمان پخت آن ایام محرم است. آش رشته با لوبیای سفید، آش رشته کرمان، آش رشته گوجهفرنگی، آش رشته آذری، آش لخشک گناباد، آش رشته دوغ و آش میوه اردبیل یا آش رشته اردبیلی (اریشته آشی) مدلهای مختلف پخت آش رشته هستند.
آش رشته گاهی محور پا گرفتن مراسمی شده و گاهی خود جز آیین آن مراسم بوده است. این غذا مانند بسیاری از دیگر غذاها در فرهنگ ایرانی جایگاهی اجتماعی و فرهنگی برای خودش دست و پا کرده است. در غم و شادی مردم ایران حضور داشته و بهانهای برای یاد کردن از شخصی، بیان شادی و خوشحالی از یک اتفاق یا ابراز غم و ناراحتی و نیز طلب آرزو و خواستهای بوده است.
تصویر سفره افطار ماه رمضان بدون کاسه آش رشتهای در میان سفره تصویری ناقص است. این آش به دفعات در ماه رمضان پخته و مصرف میشود و اگر مهمانی را دعوت کنند حتما در میان غذاهای سفره بعد از افطار جا دارد. همینطور اگر کسی بخواهد در این ماه نذری بدهد، آش رشته از انتخابهای اول است. موضوع نذری هم میتواند از توسل برای خوب شدن حال بیمار تا حاجت روا شدن برای خرید خانه و راهاندازی کار و بچهدار شدن و ….را شامل شود.
پختن این آش مهارت و هنر میخواهد و کار افرادی است که معمولا در سنین میانسالی هستند، زیرا کسب تجربه برای شناخت میزان حرارت مناسب و زمان اضافه کردن هر کدام از مواد و مقدار نمکی که به آش اضافه میکنند محتاج زمان و آزمون و خطاهای بسیار است. این آش باید حتما لعاب بیندازد و همه موادش به نسبت یکسانی پخته باشند و مزهشان را به هم پس بدهند. سالم ماندن حبوبات، له نشدن رشته و نسبت درست مواد به همدیگر دانشی تدریجی است که پزنده آش به دست میآورد. معمولا در جمعهای خانوادگی و همسایگی زنان مسئولیت پخت را به عهده دارند، در صورتی که در هیئتها مردان مسئول پخت آش هستند.
اش رشته که انگلیسی ها آن را Persian Noodle Soup (Ash-e-Reshteh) می نامند، یک غذای اصیل از معروفترین آشهای ایرانی است که با انواع حبوبات، سبزی اش، پیاز داغ، نعنا داغ، سیر داغ، رشته اش، نمک، زردچوبه و فلفل درست می شود.
آش رشته را غالباً با کشک و گاهی با سرکه و حتی ترشی میخورند. بسته به عادتهای خانوادگی از این خوراک به عنوان پیش خوراک یا خوراک اصلی استفاده میشود. همچنین گاهی در مهمانیها در فصل زمستان یا در روز سیزدهبهدر و یا مراسم افطار مسلمانان در ماه رمضان از آش رشته به عنوان پیش خوراک استفاده میشود. آش رشته در ماه رمضان جایگاه ویژهای بین خانوادههای ایرانی دارد و از جمله خوراکهای مناسب این ماه است.
آش، انواع زیادی دارد اما «آش رشته» جزو محبوبترین آن است و نمیتوان این غذای خوشمزه را رد کرد. آش رشته با انواع سبزی و حبوبات مختلف از اسفناج گرفته تا لوبیا، عدس، پیاز و سایر مواد غذایی تهیه میشود و طرفداران زیادی دارد. در حدی که اگر چه یک غذای سنتی ایرانی است، اما در کشورهای دیگر هم پخته میشود. این سوپ که به طور سنتی به آن «آش رشته» میگویند، یکی از خوشمزهترین غذاهای ایرانی است و اغلب در مناسبتها و جشنهای مختلف اعم از سال نو، سیزده بدر، چهارشنبه سوری و… سرو میشود.
پیاز داغ، سیر داغ، نعناع داغ، کشک و حبوبات پخته شده موادی هستند که، می توان از آن ها برای تزئین آش استفاده کرد. برای خوش رنگ شدن آش می توانید در روغنی که نعنا را در آن سرخ می کنید، کمی زردچوبه اضافه کنید. مقدار روغنی که نعناع را با آن سرخ میکنیم نباید کم باشد، چون این روغن به شفاف شدن آش کمک می کند. همچنین با مخلوط کردن کشک با زردچوبه سرخ شده در روغن، رنگ غذا و زعفران می توانید از تنوع رنگ بیشتری در تزئین آش بهره ببرید.
حتماً قبل از تزئین کردن آش رشته، اجازه بدید آش داخل ظرف مخصوص سرو غذا کمی سرد بشه و بعد شروع به تزئین این غذا بکنید. در غیر این صورت یا تمام موادی که برای تزئین آش رشته روی اون ریختید به پایین آش غوطه ور میشن و یا با یک تکان کوچیک کل طراحی آش به هم میزیره.
نعنا هم از آن دسته سبزیجاتی است که در آش رشته برای وجود طعم و بویش به صورت خشک و البته در قالب نعناع داغ تهیه و استفاده میشود. عدهای مقداری زردچوبه هم به نعناع داغ اضافه میکنند و بعد آن را روی آش میریزند.
درست مثل پیاز داغ، سیر داغ هم یکی از تزئینات آش است که البته باب طبع همه نیست بنابراین معمولا از آن کمتر استفاده میشود اما سرخ کردن آن به شکل چیپسی یکی از رایجترین روشها برای استفاده به عنوان تزئین آش رشته است.
یکی از اصلیترین مواد برای تزئین آش رشته درست مثل همه آشهای دیگر پیاز داغ است. تهیه آن بسته به سلیقه شما دارد و بسته به نوع تزیین مدنظرتان میتوانید از پیاز داغ چیپسی، پیاز داغ نگینی و حتی پیاز داغ عسلی استفاده کنید. اما معمولا بهترین گزینه پیاز داغ چیپسی است.
اصلیترین و مهمترین وسیله و اجزا تزیینی آش رشته قطعا کشک است معمولا کشک را با مقداری آب داغ مخلوط میکنند تا کمی شل شود و یا به شکل کلی روی آش میریزند یا حتی از نوع سفت آن برای ریختن در ماسوره و درست کردن شکوفه آن برای تزئین استفاده میشود.
خیلی وقتها تنها کاری که میتوان انجام داد ریختن مواد تزیین به شکل ساده است که گاهی خطی و گاهی به شکل دایره است و یکی از رایجترین انواع تزئین آش معمولا همان ضربدری ریختن کشک و پر کردن قسمتها با باقی مواد مثل پیاز داغ، سیر داغ و غیره است. این شیوه تزئین معمولا برای آش نذری که نمیتوان زمان زیادی برای تزیین گذاشت استفاده میشود.