تزیین نارگیل شب یلدا + ایده های عجیب و غریب و منحصر بفرد برای یلدا
مدل ابرو دخترانه کلفت + اگر مدل ابروهای کلفت را می پسندی این مطلب را ببین
مدل ابرو دخترانه کلفت مدل ابرو دخترانه کلفت + اگر مدل ابروهای کلفت را می پسندی این مطلب را ببین همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. …
مدل پیراهن بلند + زیباترین و شیک ترین مدل های پیراهن بلند زنانه ترند سال
مدل پیراهن بلند مدل پیراهن بلند + زیباترین و شیک ترین مدل های پیراهن بلند زنانه ترند سال همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. اکثر افراد …
مدل آرایش چشم درشت با تکنیک های جدید و بسیار زیبا
مدل آرایش چشم درشت مدل آرایش چشم درشت با تکنیک های جدید و بسیار زیبا همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. یکی از مهمترین نکات در …
تزیین نارگیل شب یلدا
تزیین نارگیل شب یلدا + ایده های عجیب و غریب و منحصر بفرد برای یلدا همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
شب یلدا بلندترین شب سال می باشد، ایرانیان از زمان های بسیار دور تا به امروز به مناسبت این شب جشن می گیرند و سفره شب یلدا می چینند و از میوه های متنوعی برای چیدمان این سفره استفاده می نمایند، که برخی از آن ها جنبه تزیینی دارند. یکی از این میوه های تزیینی نارگیل می باشد که دیزاین آن می تواند زینت بخش سفره های یلدایی تان باشد. .
تاریخ شب یلدا و قدمت آن به حدود هفت هزار سال (یا بیشتر) بازمیگردد و تا به امروز یکی از باستانیترین رویدادهای ایران است.در زمان قدیم که مردم ایران کشاورزی میکردند همواره به دنبال رصد حرکات ستارگان و خورشیده بودهاند. مردم درک کرده بودند که وجود نور خورشید به نفع و سود کارهایشان از جمله کاشت و رشد محصولات بوده است و با رسیدن فصل پاییز که طی این اتفاق روزها کوتاهتر و شبها بلندتر میشود، به خاطر کمبود نور خورشید محصولات به خوبی رشد نمیکرد و با رسیدن آخرین روز پاییز (۳۰ آذر) به خاطر پایان شبهای طولانی جشنی برپا و تلاش میکردند تا به نحوی شکرگذاری خود را برای نور بیشتر به جا بگذارند.
در زمان قدیم به شب یلدا، شب زایش خورشید میگفتند چرا که معتقد بودند که در این روز خورشید دوباره از نو و قدرتمندتر از همیشه متولد میشود و تابش نور قویتری را بر مردم به ارمغان میآورد. تا به امروز به خاطر ذات شادیبخش این روز، نامهای متفاوتی برای آن در نظر گرفته است، به عنوان مثال یکی از معروفترین آنها «خرمروز» است که در دوران کهن اوستایی این نام برای این روز در نظر گرفته شده بود.برای جشن گرفتن مردم کهن سعی میکردند از خوراک و طعام بر سر سفرههای خود قرار دهند و به مرور زمان که این جشن همهگیرتر شد، مردم سعی کردند که با برگزار کردن جشنهای همگانی شکرگذاری خود را برای طلوع دوباره آفتاپ پرقدرت بر فراز آسمان بیان کنند.یکی دیگر از کارهایی که مردم انجام میدادند، این بود که از ابتدای غروب به جشن و پایکوبی میپرداختند و حین بامداد تا طلوع منتظر آفتاب مینشستند و وقتی خورشید طلوع میکرد به یکدیگر تبریک میگفتند و به سمت خانههایشان میرفتند و آن روز را کاملا استراحت میکردند.
یکی از دلایلی که به شب یلدا، شب چله نیز میگویند این است که چله در واژههای باستانی به معنای زمستان است و با شروع زمستان، دوره چله بزرگ آغاز میشود که به آن چله بزرگ میگویند. این دوره بلند از یک دی تا ۱۰ بهمن ماه ادامه دارد و چله کوچک نیز از ۱۰ تا ۳۰ بهمن ادامه دارد و این ایام را چله کوچک مینامند.یکی دیگر از روایتهایی که راجع به شب یلدا وجود دارد این است که حضرت مسیح نیز در روز انقلاب زمستان متولد شده است و اگر دقت کرده باشید عید کریسمس و عید یلدا، هر دو در امتداد یکدیگر برگزار میشوند و مسیحیهای ایران علاوه بر جشن شب یلدا، جشن کریسمس خود را نیز برگزار میکنند.تا به امروز هیچ منبع دقیق و موثقی وجود ندارد که شب یلدا از چه تاریخ باستانی شروع شده است اما با توجه به کشفیات تاریخی که از ظروف زمان قدیم و جشنهای یلدا پیدا شده، مشخص است که تاریخ آن حداقل به هفتهزار سال پیش باز میگردد.
یکی از معروفترین اقداماتی که در شب یلدا باید انجام داد، تهیه و مزین کردن میوههای مخصوص این شب است که اگر در دو روز آخر ماه آذر گشتی در شهر بزنید متوجه پر بودن شهر از این میوهها میشود. دو میوه انار و هندوانه بیشترین شهرت را در بین میوههای یلدایی دارند اما دیگر میوهها مانند خربزه، پرتقال، نارنگی و خیار نیز معمولا در سفرهها وجود دارند اما قطعا دو میوه انار و هندوانه پای ثابت تمامی سفرهها هستند.دلیل تاکید زیاد این عید بر میوه انار، به خاطر این است که در زمانهای دور و قدیم همیشه انار را میوه مقدسی میدانستند و سعی میکردند که در تمامی اعیاد از انارهای قرمز بر سر سفرهها قرار دهند.در یک سری از شهرها از لبو و شلغم نیز به عنوان میوههای سرسفره استفاده میشوند که دانستن آن خالی از لطف نیست!
نارگیل یک میوه شگفت انگیز در کره زمین می باشد که با توجه به مواد مغذی فراوانی که دارد، می تواند اکثر نیازهای انسان را برطرف کند. این میوه مزایای بسیار زیادی برای سلامتی دارد از این رو یکی از میوه های محبوب در سراسر جهان به شما می رود.در اکثر مواقع در مورد خواص روغن نارگیل صحبت شده است اما باید بدانید که خواص نارگیل تنها محدود به روغن نارگیل نمی شوند بلکه اکثر قسمت های این میوه مانند آب و گوشت سفید رنگ آن نیز، سرشار از مواد مغذی هستند و می توانند برای سلامتی شما مفید باشند.نارگیل یکی از بهترین خوراکی ها برای تثبیت قند خون است. کاهش کلسترول، التیامبخشی و هیدراتاسیون از بارزترین خاصیت های این میوه به شمار می روند. حتی آب نارگیل در موارد ضروری می تواند به عنوان جایگزینی برای پلاسما استفاده شود.
نارگیل میوه درختی نخل مانند به نام “Cocos nucifera” است که از آب، شیر، روغن و گوشت آن استفاده خوراکی می شود. این میوه دایره ای شکل و بزرگ هنگامی که نارس است دارای پوست سبز رنگ و آب شفاف است و زمانی که کاملا رسیده می شود پوست آن به قهوه ای تیره تغییر رنگ می دهد و سفت و سخت می شود. درون پوسته نارگیل نیز یک بخش سفید رنگ سفت و خوشمزه قرار دارد که بیش از سایر قسمت ها مورد استفاده قرار می گیرد.
این میوه یکی از خوراکی های مهم و مفید در آشپزی هندی به شمار می رود. میوه نارگیل دارای صدها گونه متفاوت است که طعم هر کدام با توجه به میزان قلیایی بودن خاک آن می تواند متفاوت باشد.
نارگیل در کشورهای مختلف با نام های متفاوت شناخته می شود به طور مثال در کشور هند به میوه نارگیل، “Nariyal” گفته می شود. در بنگال به نام “Narikelera” و در کشورهای عربی “جوزه الهند” نامیده می شود. در زبان انگلیسی هم که به نارگیل Coconut گفته می شود. نارگیل سبز و تازه دارای آب شیرنی است که به عنوان نوشیدنی استفاده می شود و برای سلامتی بسیار مفید است. مصرف نارگیل هیچ ضرری برای سلامتی ندارد و عمدتا بدن نسبت به آن واکنش منفی نشان نمی دهد، حتی زنان باردار هم می توانند از این میوه پرخاصیت استفاده کنند.
بخش های مختلف میوه نارگیل از جمله گوشت، روغن، شیر نارگیل و آب نارگیل قابل استفاده هستند و هر کدام از این قسمت ها مواد مغذی و خاصیت های منحصر بفرد خود را دارند. به طور مثال کالری شیر نارگیل نسبت به گوشت نارگیل و روغن نارگیل بیشتر است در حالی که آب نارگیل نسبت به سایر قسمت ها کالری کمتری دارد. از نظر میزان قند نیز شیر نارگیل در رتبه اول و پس از آن آب نارگیل و گوشت این میوه قرار دارند. روغن نارگیل نیز هیچ گونه قندی ندارد و میزان قند آن برابر با صفر است.
تمامی بخش های خوراکی این میوه چربی اشباع را دارا می باشند اما آب نارگیل نسبت به بقیه موارد چربی کمتری دارد. پروتئین و کربوهیدرات ها هم که در تمام قسمت های نارگیل به جز روغن آن یافت می شود. گوشت نارگیل، شیر نارگیل و حتی آب نارگیل حاوی مقداری فیبر هستند اما روغن نارگیل هیچگونه فیبری ندارد. گوشت نارگیل سرشار از چندین ماده معدنی مهم مانند منگنز و مس است. سایر مواد معدنی ضروری از جمله سلنیوم، آهن، فسفر، پتاسیم و روی نیز با مقادیر مختلف در این میوه یافت می شوند.
شاید جالب باشد ولی شب یلدا در فرهنگ ایرانیها به عنوان «شبی نحس» شناخته میشده است. برای ایرانیانی که شغل اصلیشان کشاورزی و دامداری بوده، این شب که خبر از شروع فصل زمستان و سردی سال میداده، اصلا خبر خوبی نبوده است. علاوه بر این، به اعتقاد ایرانیان باستان، تاریکی مظهر و نماینده اهریمن بوده و در شب یلدا، به خاطر طولانی بودن، این تاریکی افزایش پیدا میکرده است. بنابراین ایرانیان برای دور کردن تاریکی و شیطان، این شب را آتش روشن میکردند و گرد هم جمع میشدهاند تا شیطان و اهریمن را دور کنند.
در این دور هم جمع شدنها، ایرانیها سفرهای را به نام «مِیَزد» که نسخه قدیمی سفره شب یلدا امروزی بود میانداختهاند و طبق آداب و رسوم شب یلدا در آن انواع و اقسام میوههای تازه و خشک یا خوراکیهای مخصوص یلدا را با توجه به فلسفه خوراکیهایی یلدایی که نگه داشته بودند قرار میدادند.ایرانیها در شب یلدا از سالها پیش علاوه لذت بردن از خوراکیها و نمادهای شب یلدا و خوردن هندوانه یلدا، به رقص و پایکوبی و شادی و گفتوگو و گرفتن فال حافظ و خواندن اشعار یلدایی هم میپرداختهاند.
زرتشتیان به ایزدی به نام «رپیهون» rapihvan اعتقاد دارند که گرما میبخشد و در فصل تابستان، بالاترین قدرت را دارد و به بالاترین جایگاه خود میرسد. در آخرین روز پاییز، این ایزد به دنیای زیرزمینی میرود و از ریشه گیاهان نگهداری میکند و آنها را گرم نگه میدارد تا از سرمای زمستان خشک نشوند.اگر در فصل تابستان دوباره چشمهها میجوشند و گیاهان سرسبز میشوند، بهخاطر وجود و تلاشهای این ایزد در «زیرِ زمین» است. هنگامی که این ایزد به زیر زمین میرود برای نیرو بخشیدن به آن، باید جشنهای آتش برگزار میشده، مثل جشن آتش که در تقویم زرتشتیان مصادف با ۲۰ آذرماه است.علاوه بر این، شب یلدا، چهل روز بعد از تولد این ایزد و یادمانی از «نیرو گرفتن» و «بزرگ شدن» او است. بازگشت ایزد رپیهون در بهار نشان از پیروزی نهایی است.
تزیین پوست نارگیل نیز از جمله ایده های خلاقانه و جالب برای انجام تزیینات مختلف است، بدین صورت که شما می توانید طرح های فانتزی و جالب را روی نارگیل پیاده نمایید و از تزیین انجام شده برای میوه آرایی های مختلف استفاده نمایید. برای این کار روش های متفاوتی وجود دارد.
خوردن نارگیل تاثیر اساسی بر سیستم ایمنی بدن دارد. این ماده دارای خاصیت ضد ویروسی، ضد قارچی، ضد باکتریایی و ضد انگلی است و از بروز انواع بیماری ها در بدن جلوگیری می کند. مصرف روغن نارگیل می تواند به بدن برای مقابله با ویروس ها و باکتری هایی که باعث بیماری می شوند، کمک کند. همچنین مصرف گوشت نارگیل به صورت خام می تواند باعث درمان برخی از بدترین و انعطاف پذیرترین بیماری ها مانند عفونت های گلو، برونشیت و عفونت ادراری شود.
اگر به صورت مرتب بخش های مختلف نارگیل را در رژیم غذایی خود بگنجانید به حفظ سلامت استخوان ها و دندان های خود کمک کرده اید. خوردن نارگیل توانایی بدن را برای جذب کلسیم و منگنز که به رشد استخوان کمک می کنند، افزایش می دهد. نارگیل حاوی مقدار زیادی مس است که به استخوان سازی و بهبود سلامت استخوان ها کمک می کند.
نارگیل یک جایگزین مناسب برای کسانی است که بدنشان قابلیت تجذیه لاکتوز را ندارد. این میوه از پوکی استخوان، پوسیدگی دندان ها و مشکلاتی که باعث شکنندگی و نازک شدن استخوان ها می شوند، جلوگیری می کند.دیگر مزایای میوه نارگیل عبارتند از: کمک به بهبود عملکرد دستگاه گوارش، سلول سازی، تنظیم هورمون های بدن، کمک به کاهش وزن، افزایش متابولیسم بدن، تقویت حافظه و جلوگیری از آلزایمر، افزایش انرژی، مبارزه با سرطان، کاهش بوی بد دهان، پاکسازی پوست، کاهش بثورات پوستی، بهبود گردش خون و کاهش شوره سر و درمان خارش پوست سر.