تزیین ماهی و برنج + زیباترین تزیینات ممکن روی ماهی و برنج به سبک رستورانی
مدل بلوز با پارچه بافت + جدیدترین و قشنگ ترین مدل های بلوز بافت امسال
مدل بلوز با پارچه بافت مدل بلوز با پارچه بافت + جدیدترین و قشنگ ترین مدل های بلوز بافت امسال همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. …
مدل مانتو جدید بلند مجلسی و اسپرت بسیار شیک و خاص
مدل مانتو جدید بلند مدل مانتو جدید بلند مجلسی و اسپرت بسیار شیک و خاص همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. مانتو بلند زنانه و دخترانه …
مدل پیراهن زنانه و دخترانه شیک بلند و کوتاه
مدل پیراهن مدل پیراهن زنانه و دخترانه شیک بلند و کوتاه همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. خانمها همیشه به دنبال لباسهای زیبا و خاص برای …
تزیین ماهی و برنج
تزیین ماهی و برنج + زیباترین تزیینات ممکن روی ماهی و برنج به سبک رستورانی همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
در خانه های ایرانی، اکثرا سبزی پلو با ماهی شب عید و شب یلدا طبخ می شود. این غذای خوشمزه و پرطرفدار با تزیین های چشم نواز و زیبا سفره های شب عید را جلوه ای دوچندان می بخشد.
تزیین پلو در کنار مرغ، ماهی، گوشت و … یک کار بسیار ساده است. شما می توانید از یک سینی سرو برای پذیرایی و دیزاین استفاده کنید در این صورت می توانید، تزئینات بیشتری در سینی خود به کار بگیرید. تزئین برنج و ماهی در کنار یکدیگر زیبایی خاصی به سفره شما می دهد.
سبزی پلو و ماهی غذایی است اغلب در اعیاد طبخ شده و میل میگردد که بسیار مفید و مغذی است این غذا به دلیل داشتن برنج که در گروه نان و غلات، سبزی موجود در برنج که در گروه سبزیجات و ماهی که در گروه گوشتها قرار میگیرد، میتواند ۳ گروه از اجزای هرم غذایی را پوشش دهد.
ماهی موجود در این وعده غذایی باید از گروه ماهیهایی که چربی مفید یعنی امگا ۳ دارند انتخاب شود، از جمله ماهیهای چرب میتوان به سالمون، خالخالی، آزاد، تند و ساردین اشاره کرد که بالاترین میزان امگا ۳ را دارا هستند.
نکته قابل توجه برنج این غذا میباشد برنجها به دو گروه سفید و قهوهای تقسیم میشوند برنج سفید همان برنج مصرفی اغلب افراد است برنج قهوهای نیز دارای سبوس بیشتری نسبت به برنج سفید است و به همین دلیل برای افراد مبتلا به قند خون یا افرادی که با معضل اضافه وزن دست و پنجه نرم میکنند بسیار مفید است.
لازم به ذکر است که سبزیها منبع مناسبی برای تامین املاح معدنی و ویتامین مورد نیاز بدن هستند پس به طور کلی این فرهنگ و سنت بسیار خوب است و توصیه میشود افراد به جز شب عید در طول هفته یک یا دو وعده از این غذا میل کنند.
ایرانیان قدیم اعتقاد داشتند در ابتدای سال نو باید سفرهای بیندازند که نماد برکت و فراوانی و سلامتی باشد مانند سفره هفت سین و سفره غذای شب عید و ماهی پلو سبزی. ماهی نماد برکت، ثروت، سلامتی و گسترش روزی بود؛ برنج نماد زایش و حاصلخیزی و سبزی نماد پربرکت بودن و خرمی. درست مانند سفره هفت سین که هر کدام از نمادهایش بازگوکننده خیر و سلامتی و برکت و فراوانی و امید به داشتن سالی پر خیر است.
سبزی پلو شب عید در تمام نقاط ایران به عنوان غذای مخصوص شب عید پذیرفته شده است؛ هر چند ممکن است در برخی از استانها مواد اولیه بیشتری داشته باشد. به عنوان مثال در سبزی پلوی سمنانی از لوبیا چشم بلبلی، گوجه و بادمجان سرخ شده نیز استفاده میشود.
سبزی پلو با برنج، سبزی (تره، شوید، جعفری، گشنیز، شنبلیله و سیر تازه)، زعفران، نمک و روغن درست میشود و غذایی بسیار پر خاصیت و مقوی است. البته برخی افراد در همان شب عید هم ترجیح میدهند این پلو را با مرغ یا ماهیچه سرو کنند؛ اما گزینه رایج برای سرو کردن در کنار سبزی پلو از دیرباز تاکنون، ماهی بوده است. ماهی سفید، قزلآلا، سالمون، ماهی شکم پر و تیلاپیلا از جمله ماهیهایی هستند که میتوان با سبزی پلو سرو کرد.
اگر میخواهید ماهی را بعدا استفاده کنید، پس از شستن، آب ماهی را با دستمال حولهای تمیز خشک کنید تا رطوبت ماهی کاملا گرفته شود. سپس ماهی را روی سلفون قرار دهید و کاملا آن را بپوشانید. ماهی سلفون پیچ را روی کاغذ آلومینیومی قرار دهید و آن را کاملا کاور کنید. در آخر، یک بر چسب حاوی نام ماهی و تاریخ روی سلفون بچسبانید و آن را در فریزر نگهداری کنید. شما همچنین میتوانید ماهی را در زیپ کیپ در فریزر نگهداری کنید. ماهی حدود ۶ ماه در فریزر، ماندگاری دارد.
ترکیب پیاز با ادویه و آب لیمو، سسی بینظیر برای ماهی است که هم بافت آن را تردتر میکند و هم بوی زهم آن را میگیرد. شما میتوانید از این سس، برای مزهدار کردن هر ماهی دیگری نیز استفاده کنید.
شما میتوانید بهجای ماهی قزلآلا از ماهیهای دیگر مانند ماهی سفید، سوف، سالمون، تیلا پیلا و کولی نیز استفاده کنید. اگر میخواهید ماهی را در فر آماده کنید، تکههای ماهی را در سینی فر بچینید و ۲۰ دقیقه در دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد بپزید. کف سینی فر، حتما فویل بیندازید تا بعدا راحتتر بتوانید آن را تمیز کنید.
سبزی پلو در شمال کشور با ماهی سفید خورده میشود. طرز تهیه سبزی پلو با ماهی سفید نیز دقیقا شبیه به سبزی پلو با ماهی قزلآلا است. البته ماهی سفید برای مزهدار کردن فقط به کمی نمک نیاز دارد و شما در صورت تمایل میتوانید به آن فلفل سیاه و زعفران دمکرده غلیظ نیز بزنید.
برای طرز تهیه ماهی زعفرانی سرخ شده می توانید سه قاشق چایخوری زعفران دم کرده را روی گوشت ماهی بریزید و درب ظرف تان را ببندید. این نوع از طرز تهیه ماهی سرخ شده با برنج به عنوان ماهی سرخ شده مجلسی شناخته می شود. بعد از گذشت سه ساعت مواد کاملا خورد ماهی می رود و ماهی تغییر رنگ می دهد. سپس ظرف را از یخچال بیرون آورده و در مخلوط نمک، زردچوبه و فلفل بغلتانید و می توانید آن را سرخ کنید. لازم به ذکر است که برای طرز تهیه ماهی ساده در ماهیتابه می توانید از ماهیتابه های تفلون استفاده کنید.
طبع ماهی سرد است و بهتر است این غذا را با ماست یا دوغ میل نکنید تا با مشکلاتی چون دل درد یا معده درد مواجه نشوید. بهجای ماست، ماهی را با انواع سبزیهای خام یا بخار پز شده، انواع ترشی یا انواع سالاد بخورید. آب، شربت آبلیموی کم شیرین و شربت نعنا از بهترین نوشیدنیها برای سرو با ماهی هستند. برای تزیین میتوان از جعفری تازه هم استفاده کرد.
ماهی شکم پر، یکی از غذاهای لاکچری و بسیار لذیذ است که در ایران و سراسر دنیا محبوبیت فوقالعاده بالایی دارد. برای درست کردن این غذا، شکم ماهی را با سبزیجات معطر و مغز گردو، زرشک و غیره پر میکنند و سپس آن را در فر قرار میدهند یا سرخ میکنند.
طرز تهیه ماهی شکم پر در فر به این ترتیب است که باید در ابتدا فر را در دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد یا ۴۰۰ درجه فارنهایت روشن کنید تا گرم شود. سپس مقداری پیاز و فلفل دلمهای ورقه شده را در سینی فر بچینید تا ماهی به کف ظرف نچسبد. ماهی شکم پر را در یک ظرف پیرکس، روی پیاز و فلفل قرار دهید و روی ظرف را با فویل آلومینیومی بپوشانید. توجه کنید که ماهی نباید با فویل تماس داشته باشید؛ پس اگر ظرف شما طوری بود که فویل به ماهی برخورد میکرد، روی ماهی را با کاغذ نسوز بپوشانید و سپس فویل را روی آن قرار دهید. بعد از داغ شدن فر، ظرف پیرکس را در طبقه وسط فر قرار دهید و آن را برای ۴۵ دقیقه بپزید. در آخر، فویل و کاغذ نسوز را بردارید و ماهی را برای چند دقیقه گریل کنید تا روی آن، برشته شود.
اگر قصد دارید ماهی را بهصورت تکه تکه در فر بپزید، مقداری کره، چند حبه سیر خرد شده، ۲ عدد پیاز خلال شده و مقداری برگ رازیانه را در کف ظرف مخصوص فر بریزید و ماهیهای مزهدار شده با نمک، فلفل و ادویه ماهی را روی آنها بچینید. برای اینکه پوست ماهی شما در فویل، سرخ شود، یک عدد تخممرغ را در ۲ قاشق آب سرد بزنید و با یک برس روی ماهی بمالید. سپس کمی پودر سوخاری روی آن بریزید.