تزیین ماهی شکم پر مجلسی + اگه ماهی درست می کنی اینطوری تزیینش کن
مدل لباس گیپور کوتاه مجلسی زنانه و دخترانه شیک و جذاب
مدل لباس گیپور کوتاه مدل لباس گیپور کوتاه مجلسی زنانه و دخترانه شیک و جذاب همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. اگر به دنبال پیراهنی خاص …
مدل مو باز برای موهای بلند و کوتاه شیک بسیار جذاب
مدل مو باز مدل مو باز برای موهای بلند و کوتاه شیک بسیار جذاب همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. استفاده از شینیون مو برای آرایش …
مدل کیف زنانه برای عید + شیک ترین و جدیدترین مدل های کیف نوروز 1403
مدل کیف زنانه برای عید مدل کیف زنانه برای عید + شیک ترین و جدیدترین مدل های کیف نوروز ۱۴۰۳ همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. …
تزیین ماهی شکم پر مجلسی
تزیین ماهی شکم پر مجلسی + اگه ماهی درست می کنی اینطوری تزیینش کن همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
ماهی شکم پر یکی از غذاهای سنتی خوشمزه و پرطرفدار در ایران و سراسر دنیا است. ماهی شکم پر با همانطور که از اسمش مشخص است، از ماهی که شکم آن با سبزیجات و مغز گردو، زرشک و غیره پر درست خواهد شد.
ماهی شکم پر به دلیل حضور ماهی در این غذای لذیذ سرشار از کلسیم، پروتئین و ویتامین های مهم و ضروری برای بدن می باشد، که مصرف آن سلامتی بدن را تضمین خواهد کرد. به طور کلی روش های مختلفی برای تهیه ماهی شکم پر وجود دارد.
ماهی شکم پر از آن دسته غذاهای خوشمزه و پر از خاصیت است که خوردن آن زمستان و تابستان و عید نمیشناسد و برای برنامه غذایی یک ماهه رمضان هم مناسب است. پخت ماهی شکم پر برای لیست شام روزانه و شام شب سال تحویل عید نوروز یک گزینه هیجانانگیز و وسوسه کننده است.
در انتخاب ماهی شکم پر توصیه میشود که از ماهی سفید یا ماهی قزل آلا استفاده کنید و اگر به این ها دسترسی ندارید میتوانید هر گونه ماهی که مد نظرتان است، استفاده کنید.
بعد از اینکه ماهی را تهیه نمودید، نوبت به تمیز کردن آن میرسد. با استفاده از یک چاقوی تیز ماهی را به صورت طولی برش دهید و محتویات داخل شکم آن را کاملا خالی کنید و خوب داخل و خارج ماهی را با آب بشویید تا هیچ گونه رد خون در آن باقی نماند و در ادامه مقداری آبلیمو طبیعی را به همراه نمک بر روی سطح و داخل شکم ماهی بریزید.
در گام بعدی نوبت تمیز کردن سبزیها است. بعد از اینکه سبزیها را پاک کردید، آن را بشویید و بر روی تخته آشپزخانه به صورت ساطوری خرد کنید.
سپس به سبزی خرد شده انار جنگلی ساییده شده یا رب انار را اضافه کنید و در ادامه به آن گردو خرد شده، نمک، ادویه ماهی و فلفل سیاه اضافه کنید و خود مواد را هم بزنید تا کاملا یکدست شوند و طعم یکدیگر را بگیرند.
بعد از اینکه مایه داخل شکم ماهی آماده شد، آن را به داخل شکم ماهی بریزید و با استفاده از نخ آشپزی شکم ماهی را به گونه ای بدوزید که مواد از داخل آن بیرون نریزند.
در ادامه یک تابه مناسب تهیه کنید و درون آن روغن مایع بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید و بگذارید تا روغن داغ شود. سپس ماهی را در داخل تابه قرار دهید و همچنین حرارت را کم کنید. سپس دو طرف ماهی را در آن سرخ کنید و برای ناهار میل کنید.
ابتدا مایه داخل شکم ماهی را در یک تابه جداگانه تفت دهید و مقداری سرخ کنید.به این صورت که سبزی خرد شده انار جنگلی ساییده شده یا رب انار را با هم تفت داده و در ادامه به آن گردو خرد شده، نمک، ادویه ماهی و فلفل سیاه اضافه کنید و خوب مواد را هم بزنید تا کاملا یکدست شوند و طعم یکدیگر را بگیرند.
در نهایت مایه آماده شده را در داخل شکم ماهی بریزید.دقت داشته باشید که مقداری از مایه داخل شکم ماهی را جدا کنید و در یک قابلمه دیگر بریزید تا سس ماهی شکم پر را با آن درست کنید.
بعد از اینکه داخل شکم ماهی را با مایه پر کردید، ماهی را در قابلمه سس قرار دهید و به آن یک پیمانه آب جوش و یک قاشق غذاخوری رب انار اضافه کنید. سپس حرارت اجاق گاز را بر روی کم تنظیم کنید تا ماهی به آرامی پخته شود و آب داخل قابلمه به خورد ماهی برود.
شمالیها برای ترکیب سبزی ماهی شکمپر کمی خالواش و چوچاق و نعناع خشک هم به ترکیب این سبزی اضافه میکنند که اگر در دسترس داشته باشید طعم لذیذ ماهی را دوچندان میکند. آب سبزی که گرفته شد و سبزی سرخ شد، گردو را اضافه کنید تا کمی تفت بخورد. حالا رب انار را اضافه کنید و تمام مواد را خوب با هم مخلوط کنید. نمکف فلفل و زردچوبه را هم اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید.
ماهی قزل آلا، ماهی سفید و در میان جنوبیها، ماهی صبور از جمله ماهیهای محبوب برای ماهی شکم پر شب عید است. در میان شمالیها طرز تهیه ماهی شکم پر شمالی یا ماهی سفید شکم پر مرسوم است و در شهرهای دیگر معمولا ماهی شکم پر قزل آلا پخته میشود.
برای پر کردن شکم ماهی، دستتان باز است که از سبزیجات و چاشنیهای مختلف برای طعم دار کردن ماهی استفاده کنید. ولی متداولترین مواد مورد استفاده در طرز تهیه ماهی شکم در شامل گردو، رب انار، سبزی ماهی شکم پر، زعفران، آب لیمو یا نارنج میشود.
روش درست کردن و مواد داخل ماهی شکم پر یکسان است و تنها ممکن است در برخی شهرها از ادویهها یا سبزیجات مخصوص یک شهر در درست کردن ماهی شکم پر استفاده شود. بنابراین ترکیبات سبزی ماهی شکم پر برخی اوقات متفاوت است.
برای طرز تهیه ماهی کپور شکم پر در فر می توانید از دو روش استفاده کنید. در روش اول می توانید ماهی را در یک ظرف مناسب به صورت درسته یا تکه تکه شده به همراه دیگر مخلفات درست کنید که برای این کار باید مواد را در ظرف مورد نظر و سپس درون فر قرار دهید تا ماهی کاملا بپزد. در روش دوم می توانید شکم ماهی را با انواع طعم دهنده ها پر کنید و آن را درون یک فویل بپیجید و داخل فر قرار دهید.
در صورتی که می خواهید ماهی تکه تکه در فر بپزد، باید مقداری کره، چند حبه سیر خرد شده، ۲ عدد پیاز خلال شده و مقداری برگ رازیانه را در کف ظرف مخصوص فر قرار دهید و سپس تکه های ماهی را روی آن بگذارید. علاوه بر این می توانید تکه های ماهی را با انواع ادویه ها طعم دار و خوشمزه کنید.