تزیین آجیل شب یلدا + اگر شب یلدا آجیل می خرید با این ایده ها تزیینش کنید
مدل بلوز بافتنی جدید + شیک ترین و زیباترین مدل های بلوز بافتنی امسال
مدل بلوز بافتنی جدید مدل بلوز بافتنی جدید + شیک ترین و زیباترین مدل های بلوز بافتنی امسال همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. با شروع …
تزیین کیک تولد با خامه و ایده های بسیار زیبا و جدید
تزیین کیک تولد تزیین کیک تولد با خامه و ایده های بسیار زیبا و جدید همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. یکی از هیجان انگیزترین و …
مدل لباس محلی کردی + جدیدترین و زیباترین مدل های لباس کردی
مدل لباس محلی کردی مدل لباس محلی کردی + جدیدترین و زیباترین مدل های لباس کردی همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. قدمت لباس محلی کردی …
تزیین آجیل شب یلدا
تزیین آجیل شب یلدا + اگر شب یلدا آجیل می خرید با این ایده ها تزیینش کنید همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
یلدا، آخرین شب پاییز و یکی از زیباترین جشنها برای ما ایرانیهاست تا جایی که خیلیها از آن به عنوان بزرگترین جشن باستانی ایرانی، پس از جشن نوروز، یاد میکنند. فرقی نمیکند کجای این کره خاکی ساکن باشید، ایرانیها در هرکجای دنیا که ساکن باشند باز هم خاطراتی را از این شب بزرگ به یاد میآورند. البته بلندترین شب سال در کشورهای دیگر هم جشن گرفته میشود. از خاطرات شیرین هندوانههای سفید و ذوق مادر برای تزیین آجیل شب یلدا گرفته تا لذت شنیدن داستانهایی از بزرگترها و دقایق خوش حافظ خوانی دور کرسی خانهی مادربزرگ، همگی برای ما جذاب هستند. در هر صورت ایرانی که باشید با فرا رسیدن پاییز خاطرات شب یلدا را مرور میکنید.
شب اول دی ماه را شب یلدا یا شب چله می نامند. مردم از گذشته های دور این شب را جشن می گرفتند آن قدیم ها که زمستان ها خیلی سرد بود و برف زیادی می بارید همه دور کرسی جمع می شدند و با هندوانه و انار و مخصوصاً آجیل که خودشان خشک کرده بودند از هم پذیرایی می کردند. در گذشته آجیل شب یلدا از این خوردنی ها تشکیل می شد:کشمش سبز، بادام، پسته، گردو، فندق، انجیر، توت، خرما، برگه ی زردآلو و برگه ی هلو. حالا باسلوق ونقل هم به آن اضافه شده که شیرینی مصنوعی است واستفاده زیاد از آنها باعث چاقی می شود.
آجیل شب یلدا یکی از خوراکی های معروف این شب برای پذیرایی از مهمان ها است. در شب های سرد سال به خصوص شب یلدا خوردن آجیل که شامل کشمش سبز، بادام، پسته، گردو، فندق، انجیر، توت، خرما، برگه ی زردآلو و برگه ی هلو است باعث می شود علاوه بر سرگرم شدن مواد مهم و ضروری مانند انواع ویتامین و مواد معدنی برای بدن تامین شود.
حتما شما هم خاطرتان است هرسال اواخر پاییز، زمانی که کم کم سوز سرما میزند به مغز استخوان آدم و نوک دماغمان حسابی از سرما قرمز شده و یخ میکند، نرم نرمک حجرههای میوهفروشی پر از رنگ و لعاب و سوروسات بزم و شادی جشن زمستانی ایرانیان و آماده برای رفتن به استقبال دختر زیبای زمستان؛ میشود. زمانی که میوهفروشیهای محله تا سقف از کدوهای نارنجی گرد و خمرهای، انار و هندوانههای پاییزی پر میشود و همه برای طولانیترین شب سال و این جشن اصیل ایرانی آماده میشوند. یکی از تنقلات مرسوم و پرطرفدار در دورهمی شب یلدای ایرانیان مخلوط آجیل شور و شیرین است که در کنار برگههای میوههای مختلف و غذاهای ایرانی سرو میگردد.
یلدا یکی از سرگرمکنندهترین جشنهای باستانی برای ما ایرانیهاست، کمتر کسی میتواند ادعا کند در شبنشینی یلدا به او خوش نمیگذرد، سفره رنگی و پروپیمان، سبدهای میوه، کیک و دسرهای شیرین، هندوانه و انار دانه شده و کاسهی هفترنگ آجیل، این شب را به یادماندنیتر میکنند.
این آجیل معمولا در شهرها و فرهنگ های مختلف ترکیبات متفاوتی دارد ولی به طور کلی آجیل شب یلدا شامل پسته، فندق، گردو، بادام و انواع میوه خشک و خشکبار است که بسته به سلیقه یا فرهنگ های مختلف متفاوت است.
ایرانیان مخلوطهای مناسبتی متفاوتی را برای تمام روزهای سال در نظر میگرفتند. فلسفهی حضور آجیل در ترکیب خوراکیهای شب یلدا داستانی دارد که در ادامه برایتان بازگو میکنیم. نقل است که در زمانهای دور دهقانها و کشاورزان در پایان پاییز به مناسبت پایان فصل برداشت و شروع فصل استراحت دور یکدیگر جمع میشدند، مجلس سادهای تدارک دیده و با آجیل و میوههای نگهداری شده از تابستان از خودشان پذیرایی میکردند. در واقع برپایی این جشن در سالهای متوالی زمینهساز شکلگیری جشنی باستانی به نام یلدا شد.
به طور کلی از قدیمالایام ترکیب آجیل شب یلدا مخلوطی از چهارمغز پسته، بادام، گردو و فندق بوده است که البته میتوان گفت کمتر کسی به آن پایبند است. اکثر مردم برای پذیرایی جشن یلدا آجیل چهارمغز مخصوص شامل پسته، فندق، بادام و بادام هندی را ترجیح میدهند. گزینههای دیگری چون بادامزمینی، انواع تخمه، نخود و کشمش، گندمک، کنجد و شاهدانه و انواع میوههای خشک مانند توت، برگه زردآلو، انجیر و … هم آنقدرها با ترکیب آجیل شب یلدا بیگانه نیستند.
یکی از محبوبترین انواع مغزها در میان آجیلهای شب یلدا پسته است. فرقی نمیکند که در ترکیب آجیل یلدا از پسته خام استفاده کنید یا پسته زعفرانی شور کرده در هر صورت این مغز حسابی طرفدار دارد. پسته سرشار از منیزیم، مس و انواع ویتامینهای گروه ب است که با افزایش ایمنی بدن ارتباط مستقیم دارد.
فندق نه به اندازه پسته اما در جایگاه خود یکی از مغزهای بسیار پرطرفداری است که میتوانید در ترکیب آجیل شب یلدا داشته باشید. فندق سرشار از ویتامینهای خانواده ب است که مصرف آن به خصوص برای کودکان توصیه میشود.
اصلا اگر بادام نباشد آجیل یلدا ناقص است. شما میتوانید از هر نوع بادامی برای کاملتر شدن آجیل یلدا استفاده کنید، اما پیشنهاد ما استفاده از بادام برشته دو آتیشه بارجیل است که حسابی هم طرفدار دارد. البته که انتخابهای دیگری چون بادامزمینی اناری، بادام هندی برشته زعفرانی و یا میکسی از انواع بادام هم انتخاب خوبی برای ترکیب آجیل شب یلدا هستند.
گردو یکی از با ارزشترین و پر خاصیتترین آجیلهایی است که در تمام سال تقاضا برای آن وجود دارد. اما شب یلدا خرید گردو افزایش پیدا میکند. زیرا شما هم میتوانید آن را در آجیل استفاده کنید و هم در باقی خوراکیهای این شب، مثل کیک هندوانه شب یلدا به کار ببرید. در ضمن، گردو طبع گرمی دارد و مصرف آن در ماههای سرد سال توصیه میشود.
اگر میخواهید مغزهای آجیل یلدا را ترکیبی بخرید؛ آجیل چهارمغز یکی از پرطرفدارترین انتخابهاست. آجیل شب یلدا چهارمغز بارجیل شامل پسته اکبری برشته زعفرانی، بادام هندی برشته زعفرانی، مغز بادام برشته زعفرانی و فندق برشته است که قطعا هر ذائقهای را راضی میکند. همگی این مغزها طبع گرمی داشته و مصرف آنها در بلندترین شبنشینی سال برای استقبال از زمستان پیشنهاد میشوند.
هرچه قدر از مزایای توت خشک و کشمش بگوییم کم است. این دو خشکبار با اندازه بسیار کوچک خود، فواید زیادی برای بدن دارند و از اینرو توصیه میشود به جای استفاده از قند آنها را به همراه چای میل میکنید. شما میتوانید در آجیل شب یلدای خود، این دو را هم به کار ببرید تا اگر افراد بتوانند به جای قند آنها را مصرف کنند یا به همراه آجیلهای دیگر میل کنند و از مزایای آنها بهره ببرند.
اما بخش دیگری از ترکیب آجیل شب یلدا را تخمهها تشکیل میدهند. اگر میخواهید در پذیرایی جشن یلدا تمام ذائقهها را در نظر بگیرید، توصیه میکنیم مخلوطی از تخمه آفتابگردان، تخمه کدو و تخمه ژاپنی را در ترکیب آجیل یلدا به کار ببرید. تخمه یک نوع آجیل سرگرمکننده است و شبی جذاب را برایتان فراهم میکند.
تنقلاب شب یلدای مردم لرستان نیز مانند بسیاری از شهرهای دیگر شامل پسته، گردو، بادام، فندق، کشمش، انجیر خشک و… است. اما گندم برشته، تنقلاب شب یلدای مردم لرستان را متمایز میکند. مردم این استان گندم برشته را طبق آیینی خاص تهیه میکنند. بانوان لرستانی گندم مرغوب را تهیه کرده و آن را در زعفران، شیر و چند ادویه مخصوص میخوابانند و بعد خشک میکنند. خواباندن گندم در شیر باعث نرمی آن میشود. در شب یلدا بانوان گندمِ از قبل آماده شده را در تابهای ریخته و با حرارت ملایم برشته میکنند. این گندم برشته و ترد را با دیگر آجیلها مخلوط کرده و آجیل مخصوص شب یلدا آماده میشود.
در کردستان هم مانند دیگر شهرهای ایران از آجیل های رایج برای شب یلدا استفاده میکنند. اما معمولا انجیر خشک، برگ گلابی، برگه زردآلو و مغز هستهی زردآلو که همراه با سماق حرارت دیده، توت خشک دو تخمه بو داده کدو در سفره آنها دیده میشود. در ضمن، گندم برشته که با شیره گز مخلوط شده و به صورت گلولههای کوچکی درآمده نیز از آجیلهای محبوب چله در کردستان هستند.
مردم خوزستان ترکیبات آجیل شب یلدایی که در اکثر نقاط ایران به کار میرود را خریداری میکنند. ولی به میوه و هندوانه نیز اهمیت زیادی میدهند. در این شب شاید بیشترین وانتهای حامل هندوانه و خربزه در مناطق جنوب، خصوصا اهواز دیده شود. این میوهها را به همراه آجیل چهار مغز، انار، شیرینی، خرما و لبو و آش و شیرینیهای محلی میل میکنند.