تزیین آش رشته شب یلدا + امسال برای یلدا اینطوری آش رشته رو تزیین کنید
مدل مانتو جدید دخترانه اسپرت و مجلسی در طرح های متنوع مد سال
مدل مانتو جدید دخترانه مدل مانتو جدید دخترانه اسپرت و مجلسی در طرح های متنوع مد سال همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. مانتو پوششی است …
مدل کت سارافون برای عید 1403 خوشگل ترین و شیک ترین مدل های کت سارافون امسال
مدل کت سارافون برای عید ۱۴۰۳ مدل کت سارافون برای عید ۱۴۰۳ خوشگل ترین و شیک ترین مدل های کت سارافون امسال همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان …
مدل آرایش دخترانه مجلسی + برای مجالس باید از این شیوه آرایش استفاده کنید
مدل آرایش دخترانه مجلسی مدل آرایش دخترانه مجلسی + برای مجالس باید از این شیوه آرایش استفاده کنید همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. دختران جوان …
تزیین آش رشته شب یلدا
تزیین آش رشته شب یلدا + امسال برای یلدا اینطوری آش رشته رو تزیین کنید همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
شب ۳۰ ام آذر ماه، که طولانی ترین شب سال است از زمان غروب خورشید روز ۳۰ آذر تا طلوع خورشید یکم دی ماه، به شب چله یا شب یلدا معروف است. بوی آش های خوشمزه مادر بزرگ، سرو صدای نوه ها، سفره ای پهن شده از ترمه وسط خانه، کاسه های سنتی پر از آجیل، نوید یک شب به یاد ماندنیست.
شبی که مردم ایران طبق آداب و رسوم به خانه ی بزرگ ترها رفته و با غذاهایی که مادر بزرگ می پزد و تنقلاتی که در سفره می گذارند شروع می شود و با شعر خوانی و فال حافظ و قصه هایی که بزرگ تر ها تعریف می کنند به اتمام می رسد.
از آش های سنتی و قدیمی ایرانی می توان به آش انار بدون گوشت اشاره کرد. اصلی ترین مواد این آش خوشمزه و لذیذ انار میباشد. طعم و عطر بی نظیر این آش به قدری دلربا است که هر میهمانی را نمک گیر سفره ای می کند که در آن این آش را میل کرده است.مشخصه اصلی این آش لذیذ این است که شما می توانید بدون اینکه داخل آن گوشت به کار ببرید آن را طبخ کنید و در سفره یلدای خود بگنجانید. از موادی که در تهیه این آش خوشمزه استفاده می شود. می توان به برنج نیم دانه، سبزی آش، سیر، رب انار، پیاز، پودر گلپر و آب انار اشاره کرد.
آش خوشمزه دیگری که یک شب یلدای خوب و به یاد ماندنی برای شما و میهمانان یلداییتان رقم می زند آش محلی شهرکردی ها می باشد که آش عدس و انار نام دارد. به کار بردن عدس در این آش باعث شده که این آش جزو مقوی ترین و پر مغذی ترین آش های سنتی به شمار رود. چنانچه قصد درست کردن این آش خوشمزه و سرشار از ویتامین را داشتید به موادی همچون سبزی آش، برنج، عدس، انار خشک، پیاز، روغن، سیر، نعنا داغ، نمک، فلفل و زردچوبه احتیاج دارید.
همانطور که از اسمش پیداست آش مخصوص شب یلدا از مواد منحصر به فردی تشکیل شده است. از همان آش هایی که مادربزرگ های مهربان با پختن آنها به پیشواز زمستان رفته و با یک آش خوشمزه و مقوی میزبان فرزندان و نوه های خود می شوند. این آش سرشار از ویتامین های گوناگون است و برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است. شما برای درست کردن این آش خوشمزه و لذیذ به موادی همچون اسفناج و شوید، عدس و لپه، آرد گندم، سرکه، پیاز سرخ شده، چغندر قند سفید، نعنا داغ، قره قروت، نمک و فلفل نیاز دارید.
آش انار با گوشت یک آش خوشمزه که با استفاده از گوشت تهیه می شود بهترین گزینه برای فصل زمستان مخصوصاً شب یلدا است. آشی که در کنار سایر غذاها وجودش خالی از لطف نیست. با گنجاندن این آش به سفره یلدایی خود مطمئن باشید که شب به یاد ماندنی برای مهمانان یلدایی خود رقم خواهید زد.چرا که این آش از طعم بی نظیرش گرفته تا تزیین آن جذابیت بسیاری دارد. در این آش از گوشت چرخ کرده استفاده شده است. از مواد دیگری که برای تهیه این آش می توان به کار برد عبارتند از:لوبیا چیتی، آب انار، نخود، برنج، سیر داغ، انار، سبزی آش، پیاز داغ، سیر داغ، گوشت چرخ کرده، ادویه کاری، آب، پیاز، نمک، فلفل قرمز، فلفل سیاه و زردچوبه.
چیزی تا فرارسیدن شب یلدا نمانده اگر قصد دارید در این شب سرد زمستان محفل خانوادگی خود را گرم کنید. پیشنهاد می کنیم اقدام به درست کردن سوپ خوشمزه انار بکنید چراکه این سوپ حرف ندارد و دقیقاً چیزی است که شما به دنبال آن هستید. سفره شام شب یلدای شما یک ظرف سوپ انار می طلبد بنابراین معطل نکنید و این سوپ خوشمزه را در برنامه غذایی و تدارکات شب یلدای خود بگنجانید. هیچ نگران نباشید این سوپ با مواد اولیه ساده و کم هزینه ای همچون آب انار، کشمش، نعنای تازه خرد شده، کره و … تهیه می شود.
از غذاهای محلی دیگری که متعلق به استان آذربایجان می باشد و از قضا در شب یلدا هم طرفداران زیادی به خود اختصاص داده است خشیل نام دارد. یک غذای بسیار مقوی است و با استفاده از بلغور گندم، آرد سبوس دار، آب، شیر، عسل یا شیره، کره، شکر و دارچین تهیه می شود. مردم ایران برای تنوع دادن به سفره های شب یلدای خود از آن به عنوان آش استفاده می کنند.
اغراق نیست اگر بگوییم «آش رشته» یک غذای نمادین برای مناسبتهای مختلف ایرانی است. از پخت آش نذری گرفته تا درست کردن آش رشته برای سفره مهمانی و مناسبتهایی مثل شب چله و چهارشنبه سوری. برای درست کردن آش رشته خوشمزه و جا افتاده نیاز به دانستن یکسری نکات و ریزهکاریهای حرفهای دارید.
«آش لخشک» یکی از خوشمزهترین انواع آشهای سنتی و جزو آشهای مخصوص شب یلدا است که بیشتر در شهر مشهد طبخ میشود. در طرز تهیه آش لخشک مشهدی از حبوبات کمی استفاده میشود و به جای رشته در این آش از رشتههایی خانگی که به آنها «لخشک» گفته میشود، استفاده میشود.
«آش کلم برگ» یکی از خوشمزهترین انواع آش محلی و سنتی ایرانی است که در تبریز برای بزرگداشت جشن نیمه پاییز و همچنین برای شب یلدا پخته میشود. آش کلم برگ به خاطر وجود کلم برگ و سبزیجاتی مثل هویج و بلغور گندم یا جو یک آش خوشمزه و مقوی به خصوص برای تقویت سیستم ایمنی بدن در روزهای سرد پاییز و زمستان است.
«آش خشیل» یک آش مخصوص شب یلدا و از جمله اصلیترین غذاهای شب چله در استانهای آذری زبان به خصوص استان اردبیل است که به خاطر وجود مقداری زیادی گندم و کره طبیعی میتواند به افزایش انرژی و تقویت سیستم ایمنی بدن در هوای سرد کمک کند. آش خشیل بافت و طعمی تا حدودی شبیه به حلیم گندم دارد به عنوان یکی از خوشمزهترین غذاهای محلی ترکی تبریزیها و اردبیلیها آن را برای وعدههای مختلف از جمله صبحانه روزهای سرد زمستان هم تهیه میکنند و برای تهیه آن از بلغور گندم استفاده میشود.
«آش کارده» جزو آشهای شب یلدا و افطاری ماه رمضان در شیراز به خصوص در شهرهایی مثل کازرون است. اگر به شیراز سفر کرده باشید، احتمالا طعم آش کارده را به عنوان یک غذای خیابانی هم تست کردهاید. برای شیرازیها، آش کارده مثل آش سبزی شیرازی وآش رشته در دسته آشهای محبوب و متداول قرار میگیرد. اما خیلیهاآش کارده را خودشان در خانه، به عنوان یک پیش غذا یا غذای سبک محلی هم درست میکنند.
اگر میخواهید یک تزیین مجلسی و شیک برای آش رشته خود، به خصوص در سفرههای افطار یا برای مراسمهای نذری انجام دهید، باید حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه قبل از سرو آش، آن را کنار بگذارید و با سلیقه خود به شکلهای مختلف تزیین کنید. برای تزئین آش میتوان از نعنا داغ، پیاز داغ، سیر داغ، کشک و حتی حبوبات پختهشده استفاده کرد و با کمک آنها طرحهای زیبایی را روی ظرف آش خود ایجاد کرد.
تزئین آش رشته کار سخت و زمانبری نیست. معمولا افراد همیشه یک روش ساده و قدیمی برای تزیین آن به کار میبرند و آن این است که وسط یک کاسه بزرگ کشک میریزند و هر قسمت کشک را به صورت جداگانه با پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ پر میکنند. اگر دوست دارید پذیرایی رنگینتر و شیکتری از مهمانان خود داشته باشید، ایدهها و طرحهای زیر به شما کمک شایانی برای تزئین آش رشته خواهد کرد.
«آش چغندر و اسفناج» یکی از آشهای مخصوص شب یلدا است که به آش مخصوص شب یلدا هم معروف است. این آش مقوی هم با چغندر سفید و هم با چغندر قرمز (لبو) میتوانید آن را تهیه کنید. اگر میخواهید این آش، مناسب گیاهخواران باشد، نیازی به استفاده از انواع گوشت قرمز یا مرغ ندارید، در غیر این صورت میتوانید گوشت قلقلی، مرغ ریش ریش، گوشت چرخ کرده و … را هم در تهیه آش لبو و اسفناج به کار ببرید.
«آش شولی» یا «آش اسفناج یزدی» یکی از مشهورترین آشهای یزدی است که در عین سادگی هم خوشمزه است و هم بسیار مفید برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا در فصل پاییز و زمستان. آش اسفناج یزدی را در فصول پاییز و زمستان به خاطر فراوانی اسفناج و با دو چاشنی سرکه یا رب انار درست میکنند و استفاده از هر کدام از آنها سلیقهای است.
در شهرهای مختلف آشهای محلی و زمستانی برای دورهمی شب یلدا درست میشود. اما متداولترین آشهای شب یلدا شامل آش رشته، آش کدو، آش انار، آش کشک، آش ماست، آش لبو، آش خشیل، آش کلم، آش اسفناج، آش رشته و آش شله قلمکار میشود.