تزیین ترشی در سفره + با این کارها سفره خود متفاوت کنید
مدل آرایش چشم ملایم دخترانه بسیار زیبا و جذاب
مدل آرایش چشم ملایم دخترانه مدل آرایش چشم ملایم دخترانه بسیار زیبا و جذاب همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. امروزه، آرایش دخترانه ملایم که به …
مدل لباس مجلسی شیک بلند و کوتاه مد روز و خفن
مدل لباس مجلسی شیک مدل لباس مجلسی شیک بلند و کوتاه مد روز و خفن همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. لباس مجلسی یکی از مهمترین …
مدل لباس بلند حریر زنانه و دخترانه برای مجالس خاص بسیار شیک
مدل لباس بلند حریر مدل لباس بلند حریر زنانه و دخترانه برای مجالس خاص بسیار شیک همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. لباس هایی که با …
تزیین ترشی در سفره
تزیین ترشی در سفره + با این کارها سفره خود متفاوت کنید همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
ترشی گذاشتن یکی از روشهای نگهداری طولانی مدت مواد غذایی است. ترکیب سبزیها و میوههای مختلف برای افزایش زمان نگهداری و بهرهمند شدن از این مواد غذایی در فصولی از سال که دسترسی به این مواد غذایی به صورت تازه وجود ندارد، از قدیم معمول بوده است. البته ترشی درست کردن فقط به عنوان یک روش برای نگهداری مواد غذایی نیست، بلکه این کار مزه و بافت مواد غذایی را نیز به نحو خوشمزه و جالبی تغییر میدهد.
در مورد تاریخچه ترشی در ایران باید گفت که قدمت آن به زمان قوم ماد بر میگردد، در حالی که از عمر ترشی صنعتی در ایران ۷۰ سال میگذرد. ترشیها از جمله چاشنیهایی هستند که در بیشتر کشورهای آسیایی از آنها استفاده میشود. ترشیها دسته ای از مواد غذایی هستند که در سرکه نگهداری میشوند یعنی بخش اصلی در ترکیبات ترشی، سرکه است.
تحقیقات نشان داده شده است که مصرف روزانه ۲۰ میلی لیتر سرکه معادل ۲ قاشق غذاخوری هم به تنهایی و هم به صورت مخلوط با غذاها موجب کاهش اندیس گلایسمی مواد غذایی کربوهیدرات دار میشود. این اثر هم در افراد دیابتی و هم افراد غیردیابتی دیده میشود. کاهش اندیس گلایسمی موجب میشود تا افزایش قند در بدن به آهستگی انجام شود.
جالب است بدانید که سرکه علاوه بر طعم دادن به غذا اشتها را تحریک میکند. اغلب ترشیها از سبزیجات مختلف نظیر گل کلم، هویج، خیار و… تشکیل شدهاند که البته برخی از ویتامینهای آنها بر اثر محیط اسیدی ترشی به مرور زمان از بین میرود. پس نباید انتظار داشته باشیم که ترشی به طور کافی تأمین کننده انرژی و ویتامین باشد. مواد غذایی که از آنها ترشی تهیه میکنند عبارتند از: پیاز، کلم یا گل کلم، فلفل، قارچ، سیر، چغندر، انبه، آلو، لیمو، پوست هندوانه و…
در ضمن خوردن ترشی به همراه غذا باعث افزایش اشتها میشود و زیاد خوردن مواد غذایی منجر به چاقی میگردد. به همین دلیل برای جلوگیری از افزایش وزن در خوردن ترشی اعتدال باید رعایت شود.
یکی از کنار غذاییهای بسیار خوشمزه و پرطرفدار در سفره های ایرانی ترشی می باشد که همراه با غذاهای مختلفی سرو می گردد که طرز تهیه بسیاری از آنها آسان و ساده است و فوری می توان آنها را در داخل منزل تهیه نمود.از بین انواع ترشیهای مختلفی که در ایران هم به صورت خانگی و هم به صورت صنعتی تولید می شود می توان به ترشیهای مخلوط، انواع ترشی لیته، ترشی بندری، ترشی هفت بیجار و غیره اشاره کرد. ترشیها در کنار انواع غذاها قابلراستفاده هستند اما همراه با غذاهای سنتی مثل آبگوشت یک جزء جدا ناشدنی به حساب می آید. عده ای معتقدند که ترشی را باید فقط در فصلهای سرد سال استفاده کرد و استفاده آنها در فصل گرم مناسب نمی دانند.
ترشی مخلوط یکی از پرطرفدارترین انواع ترشی است که رنگوبوی آن حسابی اشتهابرانگیز است و هر کسی را برای چشیدنش وسوسه میکند. جالب است بدانید که به این ترشی، ترشی گل کلم مخلوط هم میگویند و تقریبا مشابه ترشی هفت بیجار است؛ چراکه میتوانید آن را با مواد گوناگون و دلخواه درست کنید و دستتان در انتخاب مواد اولیه باز است. تفاوت اکثر ترشیجات بهاندازه سبزیجات آن بستگی دارد و در برخی مناطق مختلف کشور میزان تندی و ترشی آن متفاوت است.یکی از چیزهایی که با فرارسیدن پاییز، رواج پیدا میکند، تهیه انواع شوری و ترشی است؛ بهنحوی که برای برخی خانوادههای ایرانی تصور گذراندن پاییز و زمستان بدون ترشی امکان ندارد.
فواید ترشی تا زمانی پابرجا است که در مصرف آن زیادهروی نکنید. در واقع ترشیجات باعث کاهش کلسیم بدن، افزایش احتمال ابتلا به ضعف اعصاب، پوکی استخوان، دیابت، ام اس، پارکینسون، صرع، سرطان معده، زخم معده، سرطان مری و… میشوند. تشدید بیماری آرتروز در افراد بالغ، کسلی و بیحال شدید، کندی حافظه و آلزایمر، سردی مغز و افسردگی، ضعیفشدن کبد، افزایش وزن و غیره از جمله مضراتی است که در اثر مصرف بیش از حد و مداوم ترشی و همین طور استفاده از ترشیهای کهنه احتمال بروز آن وجود دارد.
ترشی مخلوط از جمله چاشنیهایی است که بهخصوص در فصول سرد در سفره ما ایرانیها بهوفور دیده میشود که اغلب در کنار غذاهای سنتی سرو میشود. عطروبوی ترشی بهحدی اشتهابرانگیز است که لذت خوردن غذا را دوچندان میکند و چه چیزی بهتر از این میتواند طعم هر غذایی حتی غذاهای ساده را در کنار خانواده فوقالعاده لذیذ و خوشمزه کند؟ اصلا بعضی از خانوادهها، دستورالعمل خاص خود را برای تهیه ترشی مخلوط دارند و بر اساس سلیقه و ذائقه اعضای خانواده، مواد آن را کم و زیاد میکنند و هیچ غذایی را بدون یک کاسه ترشی مخلوط میل نمیکنند.
از بهترین و پرطرفدارترین ترشیها میتواند به سیرترشی اشاره کرد. سیرترشی علاوه بر مزه فوقالعاده آن، دارای طبعی گرم است و برای بیماریهای قلبی و فشارخون بسیار مفید است. البته باید توجه داشت که فقط سیرترشی خانگی دارای چنین خاصیتی هست و نوع صنعتی آن علاوه بر آنکه چنین خاصیتی را ندارد، بلکه موجب آسیب به بدن میشود. در نوع صنعتی آن به واسطه جوشاندن سیر در سرکه رنگ آن قهوهای میشود و قابلمصرف میشود. ولی در نوع خانگی آن با گذر زمان سیرترشی بهعملآمده که بسیار نرم و خوشمزه هست.قدمت سیرترشی در اثر درمانی آن بسیار مؤثر است. هر چه سیرترشی مدت طولانیتری به عمل آمده باشد، دارای خاصیت بیشتر و طعم فوقالعادهتری خواهد بود. بدینجهت سیرترشی هفتساله از معروفترین حالات سیرترشی هست که دارای خواص بسیار زیادی هست.
ترشیهای خانگی به نسبت ترشیهای صنعتی بسیار مرغوبتر و دارای خواص درمانی زیادی میباشند؛ زیرا ترشیهای صنعتی که در سالهای اخیر در بازار نیز بهوفور پیدا میشود، همگی دارای افزودنیهای غذایی و انواع نگهدارندهها، بهخصوص شیمیایی، میباشند که مصرف طولانیمدت اینگونه مواد مضر و نگهدارنده و افزودنی در غذا، میتواند منجر به ایجاد بیماری سرطان و بسیاری آسیبهای دیگر و نابودی کبد شود.
ترشی هفت بیجار با اصالتی ۱۵۰ ساله، نزدیکهای پاییز، در منزل هر بیجاری پیدا میشود. البته این ترشی به خاطر عطر و طعم بینظیرش که مدیون ادویه مخصوص و جادوییش است، محبوبیت ویژهای پیدا کرده و دورچین غذاهای بسیاری از ما ایرانیها است. جالب است بدانید این ترشی به خاطر مواد تشکیلدهنده که شامل هفت میوه، هفت ادویه و هفت سبزی است به هفت بیجار مشهور شده است.
یکی از خاطرات نوستالژی که قطعا در ذهن تمامی ما تداعی می شود، وجود سطل های بزرگ ترشی و شور در حیاط خانه مادربزرگ هایمان است. در گذشته اهالی خانه با نزدیک شدن به فصل زمستان، مواد لازم برای آماده سازی انواع ترشیجات،شوری و خیارشور را تهیه کرده و در مقادیر زیاد برای خود و سایر اعضای خانواده درست می کردند. این مخلفات خوشمزه و دوست داشتنی را که انواع بسیار متنوعی دارند و به روش های زیادی در نقاط مختلف کشور تهیه می شوند، می توان به عنوان یکی از اصیل ترین چاشنی های ایرانی برای تقریبا تمامی غذاها نام برد.
عموما ترشیجات و شوری ها با سبزیجاتی نظیر کلم، هویج، خیار و همین طور با افزودن سبزیجات معطر، نمک و فلفل و در نهایت افزودن آب نمک و یا سرکه تهیه می شوند. تفاوت اکثر ترشیجات در اندازه خرد شدن سبزیجات آن می باشد، به علاوه در مناطق مختلف کشور مقدار ترشی و تندی نیز متفاوت است. به عنوان مثال اغلب ترشی های بندری که در قطعات ریز آماده می شوند، تندی بیشتری دارند و یا ترشی نازخاتون که نوعی ترشی بادمجان شمالی است دارای مقادیر سرکه بیشتری است و طعم ترش تری دارد. انواع شوری ها مثل خیار شور معمولا طرز تهیه یکسانی دارند و با افزودن آب نمک و در صورت تمایل، فلفل به سبزیجات مورد نظر درست می شوند. انواع مختلف ترشی و شور در کنار غذاهای چرب و سرخ شده ایرانی، می تواند به افرادی با فشار خون بالا و یا چربی خون در کنترل این موارد کمک کند.
یکی از نکات مهم برای تهیه ترشی خوب این است که شما نسبت آب به سرکه را بدانید و پس از آن بتوانید با رعایت نسبت ها ترشی بهتری تهیه کنید. نکته ای که باید در مورد ترشی انداختن بدانید این است که ریختن آب داخل ترشی باعث میشود خیلی زود کپک بزند و خراب شود؛ به همین دلیل ریختن آب داخل ترشی خیلی کار درستی نیست.
خیلی از افراد برای بهتر شدن ترشی حتی سعی می کنند سرکه خالص داخل ترشی بریزند. در صورتی که بخواهید ترشی را از ترکیب آب و سرکه تهیه کنید باید نصف ظرف را با آب نمک با شوری متوسط بگذارید و نصف دیگر را به سرکه اختصاص دهید، زیرا ترشی هایی که با سرکه خالص تهیه میشوند و هیچ آبی داخل آنها نیست گاهی اوقات باعث اذیت شدن معده میشوند و در نهایت باید تصمیم بگیرید که از کدام روش می خواهید ترشی تهیه کنید.
اگر یاد بگیرید که ترشی خانگی تهیه کنید از شر مواد نگهدارنده ای که در ترشی های کارخانه ای ریخته می شود راحت می شوید. علاوه بر آن قیمت مقرون به صرفه تری هم برای شما خواهد داشت و می توانید با توجه به ذائقه و سلیقه ای که دارید مقدار ادویه ها و محتویات داخل ترشی را کم و زیاد کنید.
برای نگه داشتن طولانی مدت ترشی ها می توانید آنها را داخل دبه پلاستیکی یا شیشه بریزید و در آن را محکم کنید. برای رسیدن ترشی تقریبا دو هفته تا ۲۰ روز زمان نیاز دارید.