مدل لباس کردی مجلسی + اگه لباس کردی دوست داری این مطلب رو از دست نده
مدل لباس اروپایی کوتاه + شیک ترین مدل های لباس اروپایی کوتاه برای مراسم خاص
مدل لباس اروپایی کوتاه مدل لباس اروپایی کوتاه + شیک ترین مدل های لباس اروپایی کوتاه برای مراسم خاص همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. در …
تزیین خانه برای ماه رمضان + ایده های بسیار جالب و خلاقانه برای چیدمان خانه
تزیین خانه برای ماه رمضان تزیین خانه برای ماه رمضان + ایده های بسیار جالب و خلاقانه برای چیدمان خانه همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. …
مدل لباس کوتاه زنانه مجلسی و اسپرت بسیار شیک
مدل لباس کوتاه زنانه مدل لباس کوتاه زنانه مجلسی و اسپرت بسیار شیک همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد. پیراهن کوتاه ساده از انواع مدل لباس …
مدل لباس کردی مجلسی
مدل لباس کردی مجلسی + اگه لباس کردی دوست داری این مطلب رو از دست نده همگی در سایت مگسن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
استفاده از رنگهای شاد یکی از مهمترین ویژگیهای لباسهای کردی است. لباسهای کردی زنانه با بارچههای مخمل، گیپور، تور، ساتن و دیگر انواع پارچه در مدلها و رنگهای متنوع دوخته میشود. این لباسهای محلی زیبا گزینههای مناسبی برای مهمانیها هستند تا علاوه بر زیبایی، پایبندی ما را به سنتهای اصیل ایرانی نشان دهند.
لباس کردی زنانه یا لباس کوردی زنانه یکی از لباس های سنتی و فوق العاده زیبا و ارزشمندی است که زنان و دختران کرد در مراسمات مهم مثل جشن عروسی مورد استفاده قرار می دهند و استایل منحصر به فرد و جذابی پیدا می کنند ! لباس مجلسی زنانه کردی معمولا از پارچه های گپیوری یا پولکی گران قیمت دوخته می شود و با استفاده از گلدوزی ، سنگ دوزی ، سکه دوزی ، پولک دوزی ، سرمه دوزی ، ملیله دوزی ، منجوق دوزی و غیره جلوه و زیبایی خیره کننده ای برای این لباس ها استفاده می شود.
استفاده از کمربند و گردن اویز طلا هم یکی از اکسسوریهای مخصوص برای لباس کردی زنانه است که زیبایی و ارزشمند بودن لباس را چند برابر می کند.
یکی از ویژگی های اصلی لباس کردی زنانه مجلسی ، رنگی بودن لباس ها ، پوشیده بودن لباس ها و طراحی مخصوص و ویژه این لباس هاست که باعث شده تا این مدل از لباس سنتی ، کاملا منحصر به فرد بوده و با این ویژگی ها در همه جای دنیا شناخته شده است.
کردستان که بخشی از دو امپراتوری بزرگ ایران و عثمانی بوده است، دارای میراث فرهنگی بسیار غنی است. لباس سنتی کردی پس از جان سالم به دربردن از فتوحات، همواره هماهنگ با مناظر اطرافش باقی مانده است. برخلاف بسیاری از مردان عراقی و ترک که لباسهای غربی را پذیرفتهاند، کردها میراث فرهنگی خود را با پوشیدن لباسهای متمایز و سنتی در طول قرنها حفظ کردهاند. هیچ بحثی وجود ندارد که لباس محلی کردی، بهویژه لباس کردی زنانه، یکی از زیباترین و تحسینبرانگیزترین لباسهای جهان است.
برای کردها، لباسها نشاندهنده تمدن و تاریخ غنی آنهاست که هزاران سال است امتداد دارد. لباس کردی منحصربهفرد، متنوع و خاص است و محصولی برگرفته از محیط کوهستانی و طبیعت نفسگیر آن است. پارچه لباس کردی و دوخت آن ازنظر مالی گران است و نیاز به لوازم متنوعی دارد. مردم کرد باوجود مظاهر تمدن و هجوم لباسهای مدرن به بازار همچنان به پوشیدن لباسهای فولکلور خود میبالند. هرکسی که از هر بازاری در سلیمانیه، سنندج، کرمانشاه و مریوان و … بازدید کند، متوجه مغازههای بزرگی میشود که به فروش لباسهای کردی اختصاص داده شده است.
ویژگی غالب لباسها کردی رنگ، گلدوزی و تزیین با گل و نخهای براق است. مردم کرد هنوز خانه مد ندارند و تنها چیزی که ماندگاری میراث کردی را در این زمینه حفظ کرده است، علاقه مردمی به زنده نگهداشتن آن است. بهگونهای که لباس عروس کردی یکی از زیباترین لباسهای کردی است که میتوان دید.
کراس : این مدل لباس کردی زنانه پیراهنی بلند است که پارچه آن عمدتاً از جنس های زربافت مانند گیپور یا پولک استفاده می شود. همچنین برای زیبایی با سنگ، سرمه، منجوق، سکه و ملیله روی این لباس ها کار می کنند. به این ترتیب لباس کردی زنانه گزینه ای مناسب برای مجالس و مهمانی ها به شمار می آید.
کُلُنجه : کلنجه(colonje) جلیقه نیم تنه و مخملی است که روی لباس کردی زنانه می پوشند. از لباس های فوق العاده و بی نظیر دخترانه برای مهمانی ها لباس های محفلی است.
کراس یکی از قدیمیترین میراث فرهنگی تاریخی جغرافیای کردستان است. زنان ساکن استانهای وان، حکاری، شیرناک در عراق و ترکیه و سنندج، بانه، مریوان و .. در ایران با پوشیدن لباسهای کراس در زندگی روزمره از این فرهنگ دفاع میکنند. پارچههای کراس رنگارنگ از جنوب کردستان آورده میشود. کردها معتقدند که زنان کرد با پوشیدن لباسهای کراس فرهنگ خود را زنده نگه میدارند.
کارشناسان مد معتقدند که لباس مردم کرد ریشه فرهنگی دارد و کراس برای زنان کرد رنگ زندگی است. مادران کرد قرنهاست که کراس میپوشند. پوشیدن کراس برای زنان کردستان بسیار مهم است و کراسهایی که زنان در هاکاری میپوشند با لباسهایی که در سایر شهرهای کرد نشین میپوشند متفاوت است.برخی کراسهایی که زنان کرد میپوشند از یک تکه پارچه دوخته میشوند، درحالیکه در بعضی شهرها کراسها دو تکه هستند.
به لباسی که زنان کرد در زیر کراس میپوشند، ژئر کراس گفته میشود. لباس کردی زنانه به سبک ایرانی معمولاً متفاوت با پارچههای کمی سفتتر و دامن جمعشده دوخته میشوند، همچنین تغییرات دیگری مانند تزئینات آنها نیز از منطقهای به منطقه دیگر متفاوت است.
زنان کرد معمولاً لباسی بلند تا کف زمین (کراس) میپوشند که از پارچهای شفاف و سبک دوخته میشود. این لباس آستینهای بلندی دارد که به یک مثلث گشاد و آویزان (فاقیانا) ختم میشود که میتوان آن را پشت لباس به هم گره زد یا بهصورت جداگانه در اطراف پیچید و گره زد.
سخما که با دیسکهای نقرهای رنگی گلدوزی میشود، یک ژاکت آستین کوتاه است که معمولاً از نوع خاصی از پارچههای ضخیم دوخته میشود و کاملاً با نخهای براق تزئین میشود تا درخشندگی بیشتری به کل لباس بدهد. در زمستان، ساخما با یک کت بلند و آستین بلند به نام کاوا جایگزین میشود.
در میان کردها مرسوم است که زنان کرد از سرپوش مشخصی که با زیورآلات مزین شده است استفاده میکنند که معمولاً شامل دو تکه پوشاننده سر میشود. سربند اول از پارچه مخصوصی به نام حوره دوخته میشود و سربند دوم پارچهای مربعی است که به دور گردن آویزان است و به نخهای براق بریزام متصل میشود، و به پایین کمر میرسد.
که وا : قبا در لباس کردی زنانه که وا نام دارد. لباس پنجابی یک ایده دیگر برای خانم هایی است که به لباس های بومی و محلی را دوست دارند. لباس کردی جدید پولکی که نوعی لباس مجلسی پولکی شناخته می شود از پرطرفدارترین لباس ها برای خانم هاست.
جمعیت کردها در حال حاضر ۳۵ میلیون نفر تخمین زده میشود که ۸۰ درصد آنها در منطقه تاریخی کردستان زندگی میکنند که بخشهایی از ترکیه، سوریه، عراق و ایران را در برمیگیرد. مردم کرد که در منطقهای به وسعت ۵۰۰۰۰۰ کیلومترمربع زندگی میکنند، بهعنوان بزرگترین ملت چند تابعیتی جهان در نظر گرفته میشوند. علیرغم اینکه کردها توسط چندین مرز تقسیمشدهاند، اما همیشه زبان، هویت فرهنگی و حتی … شیوه سنتی لباس پوشیدن خود را به حفظ کردهاند.در دهه ۱۹۷۰ بسیاری از کردها هرروز لباس سنتی میپوشیدند. اما بهمرور و ارتباط بیشتر با دنیای بیرون، این فرهنگ بهتدریج کمرنگ شد. حتی دولت عراق در دهه ۱۹۸۰ پوشش کردی را در چندین بخش از این کشور ممنوع کرد.
لباس کردی قدمت بسیار بالایی دارد و به زمان هخامنشیان باز میگردد که با تغییرات بسیار زیادی همراه بوده است. شاید یکی از دلایل ایجاد این تغییرات، کم رنگ و یا پر رنگ شدن مذهب و اعتقادات مردم باشد. به طور مثال طرح و یا تعداد اجزای تشکیل دهندۀ لباس کردی در طی این سالها تغییرات فراوانی کرده است. امروزه زنان میانسال و مسن کُرد ترجیح میدهند که از رنگهای تیره مثل مشکی، سورمه ای و یا قهوه ای استفاده کنند. اما از آنجایی که لباسهای کاملاً تیره را نمیپسندند از رنگهای درخشانتر مثل طلایی و نقره ای برای تزیین لباس خود استفاده میکنند.